19:23 10.08.2020

МОЗ Білорусі повідомляє, що на лікуванні перебувають 40 співробітників МВС і понад 50 учасників акцій протесту, загиблих немає

2 хв читати
МОЗ Білорусі повідомляє, що на лікуванні перебувають 40 співробітників МВС і понад 50 учасників акцій протесту, загиблих немає

Міністр охорони здоров'я Білорусі Володимир Каранік заявив, що нині на лікуванні у лікарнях перебувають десятки співробітників МВС та учасників акцій протесту.

"Наразі на лікуванні перебувають близько 40 співробітників МВС і понад 50 учасників вуличних акцій. Стан усіх оцінюється як стабільний. Загиблих немає", - сказав Каранік, слова якого наводить держагентство "БелТА".

"Вчора ж із представниками МВС проводили спільне розслідування, звідки з'явилася ця інформація (про загиблого - ІФ). З'ясувалося, що 35-річний мінчанин намагався на ходу застрибнути на один зі спецавтомобілів МВС. Спроба виявилася невдалою, чоловік зірвався. Його доставили до лікарні швидкої медичної допомоги, де він і перебуває нині", - продовжив міністр.

За його інформацією у чоловіка діагноз під час надходження: закрита черепно-мозкова травма легкого ступеня тяжкості, струс головного мозку, забій нижньої губи, алкогольне сп'яніння.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

Увечері в Мінську та інших містах Білорусі розпочалися несанкціоновані акції протесту незгодних із такими результатами і сутички протестувальників зі співробітниками силових структур, які тривали до глибокої ночі. Під час акцій протесту постраждали 39 співробітників правоохоронних органів і більше ніж 50 цивільних осіб, повідомили в МВС республіки.

За участь у несанкціонованих акціях було затримано майже 3 тис. осіб, акції відбулися в 33 населених пунктах республіки.

Уранці в понеділок, 10 серпня, Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні провадження за фактами масових заворушень і насильства щодо міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу окупанти 235 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування - ОВА

Сирський інформував командувача військ НАТО в Європі про розвиток подій на фронті

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА