20:26 10.08.2020

21 кримінальне провадження порушено за фактами масових заворушень, затримано більше ніж 80 підозрюваних

2 хв читати
21 кримінальне провадження порушено за фактами масових заворушень, затримано більше ніж 80 підозрюваних

Слідчий комітет Білорусі порушив 21 кримінальне провадження за фактами масових заворушень у республіці, за підозрою у їх скоєнні затримано понад 80 осіб.

"Слідчий комітет продовжує розслідування кримінальних проваджень за фактами масових заворушень і насильства щодо співробітників органів внутрішніх справ у ніч із 9 на 10 серпня 2020 року в Мінську та інших регіонах країни. Загалом територіальні підрозділи Слідчого комітету порушили 21 кримінальне провадження за вищезазначеними фактами в Мінську, Бресті, Гродні, Гомелі, Пінську, Полоцьку, Жлобині, Ліді, Солігорську, Бобруйську, Слонімі, Волковиську", - йдеться в повідомленні СК.

У комітеті уточнили, що кримінальні провадження порушено за ст. 293 (масові заворушення); ч. 2 ст. 363 (опір працівникові органів внутрішніх справ, поєднаний із застосуванням насильства чи погрозою його застосування); ст. 364 (насильство або погроза застосування насильства щодо співробітника органів внутрішніх справ); ч. 1 ст. 339 (хуліганство); ст. 342 КК (організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них).

Санкції за деякими вищезазначеними статтями передбачають покарання до 15 років позбавлення волі.

"Наразі за підозрою в скоєнні цих злочинів затримано понад 80 осіб. Більшість із них - молоді люди віком 20-25 років. Частина підозрюваних на момент затримання перебувала в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння", - йдеться в повідомленні СК.

"Слідчі спільно зі співробітниками органів внутрішніх справ продовжують планомірну роботу зі встановлення осіб, які брали участь у незаконних масових заходах. У рамках розслідування кримінальних проваджень буде надано об'єктивну правову оцінку їхнім діям", - заявили в СК.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

Увечері в Мінську та інших містах Білорусі розпочалися несанкціоновані акції протесту незгодних із такими результатами і сутички протестувальників зі співробітниками силових структур, які тривали до глибокої ночі. Під час акцій протесту постраждали 39 співробітників правоохоронних органів і більше ніж 50 цивільних осіб, повідомили в МВС республіки.

За участь у несанкціонованих акціях було затримано майже 3 тис. осіб, акції відбулися в 33 населених пунктах республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА