07:03 11.08.2020

Низка українських громадських і правозахисних організацій вважають необгрунтованим обмеження на перетин КПВВ з Кримом

2 хв читати
Низка українських громадських і правозахисних організацій вважають необгрунтованим обмеження на перетин КПВВ з Кримом

Низка українських громадських і правозахисних організацій вважають необгрунтованим обмеження на перетин контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду на кордоні з тимчасово окупованим Кримом і вимагають від президента Володимира Зеленського та уряду України прийняття рішення про відновлення обмежень щодо перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Криму громадянами України.

"8 серпня 2020 на позачерговому засіданні уряду було прийнято Розпорядження № 979-р, яким на термін з 9 до 30 серпня фактично були відновлені березневі обмеження щодо перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Криму. Згідно з рішенням уряду, дозвіл або заборона перетину адмінкордону надається відповідно до зареєстрованого місця проживання. Тобто повернутися на підконтрольну українському уряду територію мають можливість тільки ті особи, які можуть підтвердити реєстрацію місця проживання на контрольованій території. Відповідно, в'їжджати на тимчасово окуповану територію можуть тільки громадяни, в паспортах яких місце реєстрації зазначено саме на цій території .... Ми, представники організацій, що займаються захистом прав потерпілих від конфлікту осіб, підтримуючи впровадження ефективних заходів недопущення поширення коронавірусної інфекції в Україні, вважаємо, що обмежувальні заходи на перетин КПВВ з окупованим Кримом таким чином є необгрунтованим і непропорційним обмеженням свободи пересування. Припинення роботи КПВВ позбавило громадян України, які проживають в окупованому Криму, доступу до освіти та медичної допомоги, призводить до роз'єднання сімей та інших значних негативних наслідків", - йдеться в тексті відкритого листа громадських організацій, адресованого президенту України Володимиру Зеленському.

Активісти звернулися до Зеленського з проханням "про відновлення обмежень щодо перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Криму громадянами України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА