08:04 11.08.2020

Ірану доведеться виплатити компенсацію за збитий літак МАУ

2 хв читати
Ірану доведеться виплатити компенсацію за збитий літак МАУ

Ірану доведеться виплатити компенсацію за збитий іранськими військовими пасажирський літак авіакомпанії МАУ: безпосередньо або відповідним страховим компаніям, вважає заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Під час двосторонніх переговорів іранська сторона підтвердила свою готовність відшкодувати збитки, зокрема і авіакомпанії МАУ, представники якої були запрошені на переговори з української сторони. Ми домовилися включити це питання до порядку денного наступного раунду переговорів", - написав Єнін на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок увечері.

На думку Єніна, незалежно від того, чи був літак застрахований, іранській стороні доведеться компенсувати збитки.

"Дійсно літак МАУ було застрахований в одній з європейських страхових компаній, яка зі свого боку перестрахувала свої ризики в інших страховиків. Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ якщо не безпосередньо, то в регресному порядку відповідним страховим компаніям, але все одно мова про ті самі компенсації", - підсумував заступник міністра закордонних справ України.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом "Тегеран-Київ", був збитий в районі міжнародного аеропорту ім.Імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня 2020 року. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими.

Пізніше Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

В кінці липня в Києві відбулись переговори з іранською стороною з виплати компенсацій за збитий літак МАУ.

Пізніше іранська сторона заявила про готовність провести черговий раунд переговорів зі збитого літака МАУ в жовтні в Тегерані.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА