08:14 11.08.2020

США закликають Пекін негайно скасувати закон про національну безпеку

2 хв читати
США закликають Пекін негайно скасувати закон про національну безпеку

США засуджують арешт Китаєм власника гонконгського видання Apple Daily і медіакомпанії Next Digital Джиммі Лая і закликають негайно скасувати закон про національну безпеку, заявив радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн.

"Ми підтримуємо Джиммі Лая, його синів і колег і закликаємо Пекін негайно скасувати закон про національну безпеку і відновити верховенство закону в Гонконгу", - йдеться в заяві О'Браєна, опублікованій Білим домом.

За його словами, Лай і його колеги є "потужними голосами за основні права і свободи, які Пекін гарантував народу Гонконгу, але тепер систематично їх атакує".

"Пекінський закон про національну безпеку позбавляє жителів Гонконгу їх основних прав і свобод і підсилює контроль Комуністичної партії Китаю над внутрішніми справами Гонконгу. (...) Ці арешти також є явною спробою залякати прихильників демократії і політичних опозиціонерів і придушити вільні і незалежні засоби масової інформації Гонконгу", - додав радник президента.

Як повідомлялося Лай був затриманий співробітниками нового поліцейського підрозділу, що забезпечує дотримання закону про безпеку, в своїй резиденції рано вранці в понеділок.

"Він був заарештований за змову з іноземною державою, крамольні слова і змову з метою шахрайства", - повідомив один з джерел видання South China Morning Post.

Ще не менше 10 осіб вже були заарештовані за порушення закону про нацбезпеку 1 липня, а 360 затримані за інші злочини в результаті масових протестних акцій у місті всупереч забороні влади.

Прийнятий Постійним комітетом ВЗНП Китаю закон про національну безпеку Гонконгу почав діяти 30 червня. Відповідно до нього різні терміни тюремного ув'язнення, аж до довічного, передбачені за такі злочини, як сепаратистська діяльність, виступи проти державної влади, тероризм і змову з іноземними силами, спрямований на підрив національної безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА