11:30 11.08.2020

Ховали дані в цукерках: у Броварах затримали майора СБУ та полковника запасу, які передавали секретні дані російським спецслужбам

1 хв читати
Ховали дані в цукерках: у Броварах затримали майора СБУ та полковника запасу, які передавали секретні дані російським спецслужбам

У м. Броварах Київської області співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) та Офісом генерального прокурора затримали майора СБУ та військового пенсіонера, полковника в запасі, за підозрою в державній зраді.

"За даними досудового розслідування, майор СБУ збирав та передавав через кур’єра - військового пенсіонера (полковника в запасі) до спецслужб Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю, розголошення якої представникам іноземної держави становить загрозу національній безпеці України", - повідомляє прес-служба ДБР.

Обох фігурантів затримали 8 серпня 2020 року під час передачі флеш-носія з даними. Як повідомляє Офіс генпрокурора, носій був захований у цукерках. Спільник затриманих мав намір вивезти його за межі України.

Крім того, було проведено обшуки за місцями проживання затриманих, де було вилучено додаткові докази їх причетності до скоєння державної зради.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). 10 серпня 2020 року стосовно обох підозрюваних застосовано запобіжний захід - тримання під вартою терміном на 60 діб.

У разі доведення провини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА