13:44 11.08.2020

До Умані у 2020 році може прибути 5-10 тис. хасидів - міністр Кабміну

2 хв читати
До Умані у 2020 році може прибути 5-10 тис. хасидів - міністр Кабміну

Прибуття від 5 до 10 тис. хасидів до Умані Черкаської області для святкування іудейського свята Рош Гашана очікується у 2020 році, і це викликає велике занепокоєння і всередині України, і у Міністерства закордонних справ Ізраїлю, зазначає міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одним із ключових питань, що обговорювались, було плановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умані Черкаської області для святкування Рош Гашана (Нового року за іудейським календарем)", - написав Немчінов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

У зв'язку з цим Держкомісія доручила Міністерству закордонних справ посилити комунікацію з інформування іноземних громадян про обмеження, що діють в Україні, Міністерству внутрішніх справ посилити та гарантувати безпеку під час святкування Рош Гашана, Державній прикордонній службі розробити пам'ятку перебування в Україні та роздавати під час перетину українського кордону, а також інформувати про можливу заборону на в'їзд до України на декілька років у разі порушення карантину.

"Крім цього, на засіданні комісії було зазначено, що у 2020 році українські християни та мусульмани утрималися від масових заходів під час святкування своїх найбільших релігійних свят", - додав Немчінов.

Як повідомлялося, учасники міжвідомчої наради в Міністерстві закордонних справ України дійшли спільної думки, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до Умані Черкаської області для святкування юдейського свята Рош Гашана в традиційному форматі у 2020 році є неможливим зважаючи на епідемічну ситуацію в Ізраїлі, заборону проведення масових заходів в Україні, необхідність створення великої кількості місць для обсервації та через складність контролю правоохоронцями дотримання паломниками режиму самоізоляції.

Пізніше Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю закликало Київ не дозволяти цього року паломництво хасидів до м. Умані Черкаської області на свято Рош Гашана.

У 2019 році для зустрічі 5780 іудейського Нового року (Рош Гашана), який святкують із вечора 29 вересня до вечора 1 жовтня, до Умані прибули понад 30 тисяч паломників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА