14:49 11.08.2020

МВС Білорусі повідомило про затримання понад 2 тис. осіб у країні за минулу добу

2 хв читати
МВС Білорусі повідомило про затримання понад 2 тис. осіб у країні за минулу добу

Понад дві тисячі людей було затримано в Білорусі за минулу добу за участь у несанкціонованих акціях, повідомило у вівторок МВС республіки.

"Загалом у країні затримано понад дві тисячі осіб, зокрема за участь у несанкціонованих масових заходах", - ідеться в повідомленні МВС, поширеному у вівторок.

"У ніч з 10 на 11 серпня зафіксовано осередкові збори громадян у низці міст, найбільш масові - у Мінську, Бресті, Могильові та Новополоцьку. Зафіксовано факти відкритого протистояння органам правопорядку, численні напади на співробітників міліції і пошкодження транспортних засобів. Унаслідок протиправних дій постраждав 21 співробітник органів внутрішніх справ і військовослужбовець внутрішніх військ, п'ятеро з них госпіталізовані", - заявили у відомстві.

"У Мінську групи громадян під час пересування запускали димові шашки і пляшки із запальною сумішшю. На дорогах столиці деякі водії транспортних засобів навмисне гальмували рух, безпричинно роблячи зупинки і використовуючи звуковий сигнал. Фіксували випадки блокування дорожнього руху спеціально спорудженими перешкодами", - йдеться в повідомленні.

"У Мінську та Новополоцьку співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ були змушені активно застосовувати спецзасоби для припинення протиправних дій", - заявили в МВС.

Акції протесту і сутички їх учасників із співробітниками правоохоронних структур у Білорусі тривають другу ніч поспіль після того, як на минулих 9 серпня виборах президента, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Тихановська - 10,9%.

Майже сотня людей - 39 співробітників правоохоронних органів і більше ніж 50 цивільних осіб - постраждала, за даними МВС Білорусі, під час сутичок у ніч на 10 серпня. За участь у несанкціонованих акціях напередодні було затримано близько 3 тис. осіб. 11 серпня МВС повідомило про одного загиблого внаслідок нічних заворушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА