17:28 11.08.2020

Після акцій протесту в Білорусі в лікарнях перебувають понад 200 постраждалих - МОЗ

2 хв читати
Після акцій протесту в Білорусі в лікарнях перебувають понад 200 постраждалих - МОЗ

Понад 200 осіб, які постраждали під час акцій протесту в Білорусі після президентських виборів, перебувають на лікуванні в стаціонарах республіки, заявили у вівторок у білоруському МОЗ.

"На сьогодні в стаціонарах республіки перебувають на лікуванні трохи більше ніж 200 осіб, зокрема із забоями м'яких тканин, травмами кінцівок. Декілька людей були госпіталізовані з черепно-мозковими травмами, а також із травмами грудної клітини і живота. Переважно травми легкого ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні міністерства.

"Декільком пацієнтам потрібне проведення операцій. Їхній стан стабілізовано", - додали у відомстві.

Там зазначили, що одна людина загинула. "Смерть настала до огляду лікарями швидкої медичної допомоги", - наголосили в МОЗ, не уточнивши причини смерті.

"Усім громадянам, які постраждали під час несанкціонованих вуличних акцій, надано необхідну медичну допомогу в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Акції протесту і сутички їх учасників із співробітниками правоохоронних структур у Білорусі тривають другу ніч поспіль після того, як на минулих 9 серпня виборах президента, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Тихановська - 10,9%.

Майже сотня людей - 39 співробітників правоохоронних органів і більше ніж 50 цивільних осіб - постраждала, за даними МВС Білорусі, під час сутичок у ніч на 10 серпня. У ніч на вівторок це відомство повідомило про одного загиблого. При цьому постраждав 21 співробітник органів правопорядку. За участь у несанкціонованих акціях за дві доби було затримано близько 5 тис. осіб.

Правоохоронні органи використовували під час розгону демонстрантів спецзасоби, зокрема світлошумові гранати.

За інформацією МВС Білорусі, "під час протистояння зі спецназом, який прибув для деблокування площі (у центрі Мінська - ІФ), один із протестувальників намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій у бік правоохоронців. Він вибухнув у руці, чоловік дістав травм несумісних із життям".

За даними відомства, це сталося 10 серпня близько 23:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА