20:09 11.08.2020

Апеляція ВАКС відмовилася передати справу екс-голови правління "ВіЕйБі Банку" Мальцева до іншого суду

2 хв читати
Апеляція ВАКС відмовилася передати справу екс-голови правління "ВіЕйБі Банку" Мальцева до іншого суду

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у вівторок закрила провадження за клопотанням захисника підозрюваного - колишнього голови правління VAB Банку (ВіЕйБі Банк, Київ) Дениса Мальцева про направлення матеріалів за апеляційними скаргами прокурора й захисника на постанову слідчого судді ВАКС від 24 червня 2020 року з Апеляційної палати ВАКС до Київського апеляційного суду.

Згідно з повідомленням на сайті Вищого антикорупційного суду у вівторок, рішення набуло чинності з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, детективи НАБУ 11-12 листопада 2019 року повідомили про підозру колишньому першому заступнику голови Нацбанку України (НБУ) Олександра Писаруку, який на той момент і до теперішнього часу очолював правління Райффайзен Банку Аваль, члену ради НБУ Миколі Каленському та екс-голові банківського нагляду НБУ Аллі Шульзі в заволодінні коштами стабілізаційного кредиту VAB Банку на 1,2 млрд грн у жовтні 2014 року. Окрім них про підозру було повідомлено ще п'ятьом особам: голові наглядової ради й заступнику голови правління VAB Банку, а також трьом посадовцям приватних компаній, пов'язаних із власниками банку.

З 13 по 15 листопада ВАКС ухвалив рішення про домашній арешт Каленського і взяття під варту п'ятьох інших підозрюваних на 60 днів з альтернативою застави. Найбільшу суму застави було визначено Шульзі - 15,368 млн грн, для директора Станіславської торговельної компанії - 1,92 млн грн, колишньому заступнику голови правління VAB Банку - 1,15 млн грн, директору ТОВ "Бізнес-центр "Експертиза" - 0,38 млн грн і засновникові одного з товариств - 0,58 млн грн. Писаруку ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави 5 млн грн без тримання під вартою.

Наприкінці листопада 2019 року МВС України за заявою НАБУ оголосило в розшук у цій справі екс-власника VAB Банка Олега Бахматюка та його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк.

5 червня 2020 року Офіс генпрокурора виконав рішення Печерського райсуду Києва й закрив справу про стабкредит VAB Банку.

"Прокуратура є частиною трикутника правосуддя (розділ 8 Конституції України) й не може нехтувати конституційними нормами, але вважаю, що такі рішення судових інстанцій підривають загальні принципи діяльності правоохоронної системи. Крім того, згідно зі ст. 303 КПК України, немає підстав оспорювати такі процесуальні рішення прокурора", - прокоментувала закриття кримінальної справи за рішенням суду генпрокурор Ірина Венедіктова.

НБУ в листопаді 2014 року через 40 днів після надання стабкредиту визнав "ВіЕйБі Банк" (VAB Банк, Київ) неплатоспроможним, а 20 березня 2015 року вирішив відкликати його банківську ліцензію і ліквідувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА