07:59 12.08.2020

Tesla проведе спліт акцій з розрахунку 5:1

2 хв читати
Tesla проведе спліт акцій з розрахунку 5:1

Американський виробник електромобілів Tesla Inc. проведе спліт звичайних акцій з розрахунку 5:1, щоб зробити папери компанії більш доступними для її співробітників, а також інвесторів.

"Кожний акціонер з реєстру на 21 серпня 2020 року отримає дивіденди у вигляді чотирьох додаткових звичайних акцій на кожний приналежний йому папір компанії після закриття ринку 28 серпня", - йдеться в прес-релізі Tesla.

Торги акціями Tesla з коригуванням на спліт почнуться 31 серпня.

Папери Tesla, які торгуються публічно з 2010 року, подорожчали більш ніж утричі з початку поточного року, що зробило компанію найдорожчим у світі автовиробником. За останні 12 місяців їх вартість злетіла майже в 6 разів.

Глава Tesla Ілон Маск раніше цього року написав у Twitter, що вважає ціну акцій компанії "занадто високою". Він також говорив про те, що акціонерам слід обговорити можливість спліту акцій Tesla на річних зборах акціонерів. Це зібрання було відкладено до вересня через пандемію коронавірусу.

Зростання вартості акцій Tesla обумовлено, зокрема, тим, що компанія в минулому році почала виробництво своїх седанів Model 3 на новому підприємстві в Китаї. Це частково компенсувало втрати виробництва, пов'язані з вимушеною зупинкою в березні її американського заводу, що розташований в районі Сан-Франциско, через пандемію коронавірусної інфекції, пише The Wall Street Journal.

Крім того, цього року Tesla почала продаж електричного кросовера Model Y, і ще до пандемії набрала портфель замовлень, який дозволив їй зберігати стійкі продажі в період, коли потенційні покупці сиділи вдома через діючі обмеження.

Tesla планує будівництво свого першого європейського підприємства, яке буде розташоване біля Берліна, а також має намір побудувати ще один завод в США - в Остіні (штат Техас).

В останні чотири квартали Tesla залишається на прибутковому рівні.

У липні про спліт акцій з розрахунку 4: 1 оголосила Apple Inc. Ця практика в минулому активно використовувалася компаніями при підйомі вартості акцій вище $ 100 за папір, однак після кризи доткомів 2000 роки вона стала менш популярною. Цього року лише три компанії з індексу S & P 500, включно з Apple, оголосили про такі плани. Для порівняння: в 1997 році їх кількість склала 102, а, наприклад, у 2016 році - 7, свідчать дані Charles Schwab.

Спліт акцій не змінює вартість компанії, хоча зазвичай сприяє короткостроковому зростанню ціни акцій. Такий крок зазвичай робиться з метою розширення кола потенційних інвесторів за рахунок тих, кого, можливо, відлякує занадто висока ціна.

На додаткових торгах у вівторок акції компанії зросли в ціні на 6,5% - до $ 1464.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА