12:17 12.08.2020

У Білорусі під час протестів побили фотокореспондента-українця і затримали дев'ятьох громадян України

2 хв читати
У Білорусі під час протестів побили фотокореспондента-українця і затримали дев'ятьох громадян України

У Білорусі під час акцій протесту, що розпочалися після президентських виборів минулої неділі, затримали дев'ятьох громадян України та побили фотокореспондента-українця, повідомляє в середу "Суспiльне Новини" з посиланням на дані Міністерства закордонних справ України.

"За інформацією посольства України в Білорусі, станом на 9:00 12 серпня відомо про факт побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press, якого з незначними медичними ушкодженнями було доставлено до одного з медичних закладів. Після надання допомоги у той же день він був виписаний. До посольства не звертався", - йдеться у відповіді прес-служби МЗС на запит "Суспiльне Новини".

За даними міністерства, українське посольство в Білорусі також отримало повідомлення про затримання в місті Вітебську дев'ятьох громадян України у зв'язку з "адміністративними правопорушеннями".

"За результатами вжитих посольством заходів, наступного дня зазначених громадян України було звільнено з-під варти", - йдеться в повідомленні.

У Білорусі вже три ночі поспіль відбуваються акції протесту та сутички їх учасників із правоохоронними органами.

Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

Під час акцій протесту одна людина загинула, понад 200 осіб госпіталізовано. МВС повідомило про затримання понад 3 тис. осіб у ніч на 10 серпня і більше ніж 2 тис. - у ніч на 11 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА