13:11 12.08.2020

Глава МОЗ ФРН сумнівається в ефективності російської вакцини проти COVID-19

1 хв читати
Глава МОЗ ФРН сумнівається в ефективності російської вакцини проти COVID-19

Російська вакцина проти коронавірусу COVID-19 ("Супутник V") не пройшла достатньої кількості клінічних випробувань, вважає міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан.

"Може бути небезпечно розпочинати вакцинацію мільйонів, якщо не мільярдів осіб так рано, адже якщо щось піде не так, то вакцинація себе не виправдає. Тому я дуже скептично налаштований щодо того, що відбувається в Росії", - заявив у середу Шпан в ефірі радіостанції Deutschlandfunk.

Як зазначив міністр, він був би радий, якби перша вакцина виявилася ефективною, але, на його думку, це має ґрунтуватися на тому, що про неї відомо.

"Основна проблема полягає саме в тому, що росіяни нам мало що говорять, вона (вакцина - ІФ) не була достатньо протестована", - пояснив глава МОЗ.

Шпан наголосив, що необхідно навіть під час пандемії проводити належні дослідження і тестування і публікувати їх результати, щоб люди були впевнені у вакцині.

Президент РФ Володимир Путін напередодні оголосив, що Росія зареєструвала першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Вона дістала назву "Супутник V".

ЗМІ нагадують, що таке рішення вийшло менше ніж через два місяці проведення клінічних випробувань вакцини на людях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА