15:06 12.08.2020

Справу Мангера та Левіна розглядатиме Дніпровський райсуд Києва

2 хв читати
Справу Мангера та Левіна розглядатиме Дніпровський райсуд Києва

Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження стосовно обвинувачуваних в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк за Дніпровським районним судом Києва, повідомляє прес-служба апеляційного суду.

"12 серпня 2020 року постановою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду задоволено подання голови Печерського районного суду міста Києва про визначення підсудності в кримінальному провадженні за обвинуваченням громадян М. і Л. у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України, матеріали кримінального провадження направлено до Дніпровського районного суду міста Києва для судового розгляду по суті", - зазначено в повідомленні на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) обвинувачуються у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п. 4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

15 червня суд дозволив затримати Мангера для примусового приводу на засідання.

Правоохоронці 16 червня доставили Мангера до Києва до Печерського районного суду, де суддя розпочав розгляд клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

19 червня суд помістив Мангера під варту до 28 липня без права внесення застави.

Суд визнав винними й засудив до позбавлення волі п'ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА