08:32 13.08.2020

Трамп незадоволений шефом Пентагону, планує його відставку після виборів

1 хв читати
Трамп незадоволений шефом Пентагону, планує його відставку після виборів

Президент США Дональд Трамп говорив про намір змінити главу Пентагону Марка Еспера після президентських виборів у листопаді, повідомило в середу агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

"Президент Трамп у приватних бесідах говорив про те, що має намір змінити главу Пентагону Марка Еспера після листопадових виборів", - йдеться в повідомленні агентства.

Bloomberg зазначає, що Трамп був "розчарований" тим, що Еспер недостатньою мірою захищав його в таких ситуаціях, як, наприклад, повідомлення про передбачувані винагороди Росією членам руху "Талібан" за вбивство американських військовослужбовців в Афганістані.

Крім того, за даними агентства, президент США був незадоволений тим, що Еспер у червні публічно виступив проти його ініціативи задіяти військових для стримування антирасистських протестів у США після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда.

Представник Пентагону Джонатан Гофман, у свою чергу, зазначив, що "найбільша честь і привілей" для Еспера - це служіння США. Близьке до глави Пентагону джерело також зазначило, що Еспер налаштований продовжувати службу, поки Трамп цього хоче.

Еспер займає пост міністра оборони США з липня 2019 року. Bloomberg зазначає, що, за деякими даними, він і сам планує подати у відставку відразу після президентських виборів в США.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА