10:20 13.08.2020

Суд дозволив ДБР заочно розслідувати вбивства мітингувальників на Інститутській у 2014 році й заочно заарештував екс-командира роти "Беркут"

2 хв читати
Суд дозволив ДБР заочно розслідувати вбивства мітингувальників на Інститутській у 2014 році й заочно заарештував екс-командира роти "Беркут"

 Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим Державного бюро розслідувань (ДБР) здійснювати заочне досудове розслідування стосовно колишнього командира столичної роти спеціального призначення "Беркут", якого підозрюють у скоєнні умисних вбивств мітингувальників 20 лютого 2014 року на Інститутській у центрі Києва, а також в інших особливо тяжких злочинах.

Як повідомляється на сайті ДБР, відповідну постанову слідчий суддя ухвалив у середу. Крім того, суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому директору Департаменту матеріального забезпечення МВС України в кримінальному провадженні за фактами постачання з РФ спеціальних засобів і їх подальшого використання під час подій 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва.

У свою чергу на сайті Офісу генерального прокурора, під процесуальним керівництвом прокурорів якого відбуватиметься розслідування, повідомляється, що екс-"беркутівця" підозрюють у скоєнні 20 лютого 2014 року на Інститутській в змові з іншими правоохоронцями умисних вбивств 48 осіб і замахів на умисні вбивства 80 осіб, терористичного акту та інших злочинах (ч.3 ст.365, ст.340, ч.3 ст.258, пп.1, 5, 12 ч.2 ст.115, ч.2 ст.262 Кримінального кодексу України).

"Рішення суду надає можливість провести спеціальне досудове розслідування (in absentia) стосовно підозрюваного, який переховується від органів слідства, суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та якого оголошено в міжнародний розшук, а також звернутися до суду з обвинувальним актом", - ідеться в повідомленні.

Щодо екс-директора Департаменту матеріального забезпечення МВС України, то, за даними Офісу генпрокурора, його підозрюють у розтраті майна в особливо великих розмірах, перевищенні службових повноважень та незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (ч.5 ст.27, ч.5 ст. 191, ч.3 ст.365, ст.340 КК).

"За даними слідства, директор Департаменту матеріального забезпечення причетний до постачань із Росії в січні 2014 року спецзасобів за відсутності передбачених Угодою про співпрацю між міністерствами обох держав запитів і розтрати коштів на їх митне оформлення, чим завдано збитків інтересам МВС України. Рішення суду про взяття екс-чиновника під варту дає право стороні обвинувачення розпочати щодо нього процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА