10:33 13.08.2020

У Мінську з ранку вишиковуються "ланцюги солідарності" незгодних із підсумками президентських виборів

2 хв читати

Незгодні з оголошеними ЦВК результатами виборів президента Білорусі в четвер вранці в Мінську шикуються у "ланцюги солідарності" в різних районах міста.

У районі станції метро "Академія наук" вишикувалися дівчата з квітами, поруч у ланцюг солідарності вишикувалися медики 1-ї міської лікарні. Навпроти, через проспект Незалежності, біля кінотеатру "Октябрь" стоїть ланцюг солідарності дівчат із квітами, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Захід".

За словами очевидців, аналогічні акції відбуваються в Кунцевщині, Грушівці, на проспекті Дзержинського, в районі станції мінського метро "Пушкінська".

Перший такий "ланцюг солідарності" було організовано в Мінську напередодні в районі Комаровського ринку. Туди прийшли більше ніж 200 жінок у білому одязі й із квітами. Після цього жіночі "ланцюги солідарності" шикувалися у всій столиці. Аналогічні акції було проведено і в інших містах Білорусі.

У Білорусі акції протесту відбуваються четвертий день поспіль. Протестувальники не згодні з оголошеними підсумками виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його політична опонентка Світлана Тихановська - 10,9%.

Раніше повідомлялося, що під час акцій протесту одна людина загинула, понад 100 осіб (включаючи співробітників правоохоронних органів) дістали поранень. МВС Білорусі повідомило про затримання понад 3 тис. осіб у ніч на 10 серпня і більше ніж 2 тис. - у ніч на 11 серпня.

Під час протестів також було затримано декількох російських журналістів. Антон Старков, Дмитро Ласенко і Семен Пегов уже вийшли на свободу. Увечері 11 серпня відпустили кореспондентів Znak.com Микиту Теліженка та Meduza Максима Солопова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА