10:48 13.08.2020

Будинок на Позняках у Києві перед демонтажем буде додатково укріплено, щоб мешканці могли забрати своє майно

2 хв читати
Будинок на Позняках у Києві перед демонтажем буде додатково укріплено, щоб мешканці могли забрати своє майно

Перед початком демонтажу постраждалого внаслідок вибуху будинку на Позняках у Києві на будівлю буде встановлено додаткові конструкції, щоб уникнути нових обвалів, повідомив начальник управління з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації (КМДА) Роман Ткачук сайту "Сегодня".

"Фахівці Науково-дослідного інституту будівельного виробництва розробляють проект для зміцнення постраждалого будинку на вулиці Крушельницькій, 1/5. Перед тим як розібрати будинок, його потрібно зміцнити. Паралельно з роботою над проектом демонтажу триває процес створення кріплення для постраждалої будівлі. Проектувальники придумали спеціальну конструкцію, яку вставлятимуть усередину утвореного провалу в будинку, щоб зміцнити пошкоджені конструкції", - пояснив він.

Планується, що металева конструкція стане опорою для 9-го і 10-го поверхів пошкодженої будівлі. Крім того, буде встановлено наскрізну металеву балку, яка закріпить аварійні плити.

"Після того як кріплення буде встановлено на будівлі, розпочнеться процес винесення особистих речей мешканців із постраждалих квартир. Коли вони заберуть своє майно, почнемо розбирати будинок", - додав Ткачук.

Він уточнив, що стан будівлі контролюють співробітники будівельної лабораторії. Вимірювання здійснюють регулярно за поставленими маяками.

"Поки що, за їхніми даними, будівля не руйнується, всі показники в межах норми. Нагадаю, що керівництво міста поставило завдання повністю розібрати постраждалий від вибуху будинок до початку опалювального сезону", - розповів Ткачук.

Конкретних термінів початку робіт зі зміцнення будівлі не називають, проект ще необхідно затвердити. Опалювальний сезон у столиці традиційно стартує в середині жовтня, залежно від погодних умов.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 в Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без послідуючого горіння. Унаслідок вибуху п'ятеро людей загинули, п'ятеро дістали травм.

За інформацією МВС, пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Раніше міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження про виділення компенсації постраждалим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках. Усі постраждалі сім'ї отримають по 50 тис. грн. Тим, хто дістав важких травм, виділять по 80 тис. грн, жителям з ушкодженнями середньої тяжкості виплатять по 70 тис. грн, ті, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч, люди, які втратили близьких, отримають по 100 тис. грн за кожного загиблого. Також він повідомив, що будинок буде повністю демонтовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА