12:25 13.08.2020

Київ та 11 областей не готові до ослаблення карантину - МОЗ

3 хв читати
Київ та 11 областей не готові до ослаблення карантину - МОЗ

 Київ та 11 областей не готові до ослаблення карантинних обмежень.

Це випливає з даних, розміщених на сайті Міністерства охорони здоров'я в четвер. Дані наведено на підставі чотирьох параметрів для визначення рівня епіднебезпеки з COVID-19.

До регіонів, які не відповідають критеріям для ослаблення карантину наразі, крім Києва, зокрема, входять Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернівецька області.

При цьому в Києві та Львівській області завантаженість ліжок, виділених для пацієнтів із COVID-19, становить відповідно 50,17% і 50,65% за необхідного максимуму 50%.

У Волинській, Житомирській та Івано-Франківській, Харківській та Чернівецькій областях відсоток виявлення становить відповідно 13,2%, 13,36%, 18,23%, 13,93% і 19,04% за допустимого максимуму 11%.

В Одеській, Сумській, Тернопільській і Черкаській областях динаміка за необхідного максимуму 10% становить відповідно 12,06%, 62,18%, 12,68% і 35,89%.

Окрім того, в Рівненській області встановлені рівні перевищують два показники: відсоток виявлення становить 17,74%, а динаміка - 14,31%

Як повідомлялося, в середу Кабінет Міністрів України оновив критерії визначення рівня епідеміологічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби COVID-19, встановивши, що рівень небезпеки визначатимуть за трьома критеріями замість чотирьох, як було раніше.

Згідно з оновленим порядком, комісія ТЕБ та НС ухвалюватиме рішення про встановлення рівня епідемічної небезпеки кожні сім днів. При цьому рішення про ослаблення "червоного", "помаранчевого" і "жовтого" рівня епіднебезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів.

Кабмін також встановив, що якщо рівень заповнювання ліжок у медзакладах, визначених для пацієнтів із COVID-19, у всьому регіоні п'ять днів поспіль становитиме 50% і більше, на території цього регіону встановлюється "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки. Якщо рівень завантаженості цих лікарень перевищуватиме 75%, на території області встановлюється "червоний" рівень епіднебезпеки.

Згідно з розміщеним на сайті МОЗ інфографіком, "зелений" рівень епіднебезпеки встановлюється, якщо заповнюваність ліжок для пацієнтів із COVID-19 менше ніж 50% протягом п'яти днів поспіль і показник захворюваності за 14 днів менше за базовий (40 на 100 тис. населення), а кількість тестів методом ПЛР і ІФА становить щонайменше 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

У разі перевищення в регіоні базового рівня захворюваності на території окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону встановлюється інший рівень епідемічної небезпеки.

"Жовтий" рівень встановлюється, якщо за 14 днів в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше ніж 70 тис. осіб фіксують від 40 до 120 випадків захворювання на COVID-19 на 100 тис. населення, або в іншій адміністративно-територіальній одиниці фіксують від 40 до 80 випадків захворювання на 100 тис. населення.

"Помаранчевий" рівень встановлюється, якщо за 14 днів в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше ніж 70 тис. осіб фіксують від 120 до 240 випадків захворювання на COVID-19 на 100 тис. населення, або в іншій адміністративно-територіальній одиниці фіксують від 80 до 160 випадків захворювання на 100 тис. населення.

"Червоний" рівень встановлюється, якщо за 14 днів в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше ніж 70 тис. осіб фіксують більше ніж 240 випадків захворювання на COVID-19 на 100 тис. населення, або в іншій адміністративно-територіальній одиниці фіксують понад 160 випадків захворювання на 100 тис. населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА