15:28 13.08.2020

У Білорусі затримали ще одного українця

2 хв читати
У Білорусі затримали ще одного українця

Ще одного громадянина України затримали в Білорусі, наразі він перебуває в СІЗО м. Бреста, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в четвер.

"12 серпня до консульства України у Бресті звернулися родичі громадянина України, який 11 серпня не повернувся додому з роботи. Консульство відразу розпочало пошук і встановило, що 11 серпня його затримали у Бресті (як протестувальника), і він перебуває наразі в місцевому СІЗО", - йдеться в повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві зазначають, що найближчим часом українські консули зустрінуться з керівництвом місцевих правоохоронних органів з метою з'ясування усіх обставин інциденту й надання необхідної консульсько-правової допомоги.

"Ситуація перебуває на контролі консульства України у Бресті та МЗС України. Детальну інформацію буде надано додатково", - повідомляють у МЗС.

Українські дипломати в Білорусі продовжують перевіряти наявність українців серед затриманих або постраждалих, наголошують у відомстві.

Як повідомлялося, 12 серпня МЗС України підтвердило інформацію про затримання громадян України Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва в Мінську. Пізніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна жорстко захищатиме права й інтереси українських громадян у Білорусі, і направила до Міністерства закордонних справ цієї країни запити про всіх затриманих у період з 9 по 12 серпня громадянах України та їх місцезнаходження.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про трьох затриманих у Білорусі українців і про переговори, що проводяться з білоруською стороною, стосовно їх повернення на Батьківщину. Він також порадив українцям утриматися від поїздок до Білорусі до стабілізації ситуації в цій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА