15:48 13.08.2020

Прокуратура завершила слідство у справі групи реєстраторів і суддів, які привласнили нерухомість на суму понад 200 млн грн

2 хв читати
Прокуратура завершила слідство у справі групи реєстраторів і суддів, які привласнили нерухомість на суму понад 200 млн грн

Київська міська прокуратура №7 завершила досудове розслідування у справі про присвоєння злочинною організацією об'єктів нерухомості державної, комунальної та приватної власності на суму понад 200 млн грн.

"Досудове розслідування встановило, що колишній керівник райвідділу Державної виконавчої служби України у Донецькій області та приватний підприємець із м. Донецька створили філію комунального підприємства, яка була акредитована Мін’юстом як суб’єкт державної реєстрації. Державні реєстратори філії передали підозрюваним ключі доступу до Державного реєстру речових прав, а один із них використовував підроблений паспорт громадянина України", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Упродовж 2017-2019 років таким чином учасники злочинної організації заволоділи земельними ділянками, житловими та нежитловими приміщеннями на території міста Києва. Внаслідок їхніх дій територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму 111 млн грн, державі - на суму 41 млн грн, фізичним та юридичним особам - на суму 50 млн грн.

Легалізація отриманого злочинним шляхом майна проводилася за сприяння суддів судових органів Донецької та Херсонської областей, які забезпечували позитивні рішення у цивільних справах, на підставі яких здійснювалися реєстраційні дії щодо нерухомого майна.

Потерпілим та стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Матеріали стосовно одного із учасників злочинної організації виділено в окреме провадження та зупинено у зв’язку з його розшуком.

За позовами прокуратури незаконно відчужені об’єкти на суму понад 111 млн грн вже повернуті територіальній громаді м. Києва. На решту майна накладено арешт та вживаються заходи щодо його повернення власникам.

У межах виділеного кримінального провадження також розслідується ще майже 50 фактів незаконного вибуття об’єктів нерухомості з власності на підставі підроблених документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА