19:40 13.08.2020

У Дніпрі СБУ блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з щомісячним обігом у 500 млн грн

1 хв читати
У Дніпрі СБУ блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з щомісячним обігом у 500 млн грн

Співробітники Служби безпеки України в Дніпрі викрили діяльність потужного конвертаційного центру із загальним оборотом майже в півмільярда гривень щомісяця, повідомляє прес-центр СБУ.

"За попередніми даними слідства, організатори "конверту" проводили незаконні фінансові операції на території Вінницької, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Київської та Запорізької областей. На замовлення "клієнтів", серед яких представники державних підприємств, ділки переказували кошти в готівкові для мінімізації податкових платежів і виведення грошей в тіньовий обіг", - йдеться в повідомленні.

Крім того, фігуранти надавали "послуги" з легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, використовуючи низку підконтрольних комерційних структур, зокрема, за кордоном. Так, за кожну нелегальну фінансову операцію організатори схеми отримували відсоток, який залежав від суми оборудки.

Правоохоронці під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів виявили кілька сотень печаток фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку, флеш-носії і мобільні телефони з доказами протиправної діяльності, а також понад 1 млн грн готівки.

У рамках кримінального провадження за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності винних осіб.

Приймаються також заходи для накладення арештів на вилучене майно, блокування рахунків фіктивних структур і відшкодування збитків державі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА