20:01 13.08.2020

"Червоними" за COVID-19 із понеділка стануть м. Самбір, Дубно, Біляївка та п’ять районів в Івано-Франківській, Рівненській та Чернівецькій областях

4 хв читати
"Червоними" за COVID-19 із понеділка стануть м. Самбір, Дубно, Біляївка та п’ять районів в Івано-Франківській, Рівненській та Чернівецькій областях

Міста Самбір (Львівська обл.), Біляївка (Одеська обл.), Дубно (Рівненська обл.) і райони Городенківський та Косівський (Івано-Франківська обл.), Костопільський та Рівненський (Рівненська обл.), Кіцманський (Чернівецька область) із понеділка, 17 серпня, отримають статус "червоної зони" за COVID-19.

Як повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Facebook, таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні згідно з новими принципами зонування.

За його інформацією, до "помаранчевої" зони потрапили обласні центри Львів, Ужгород, Івано-Франківськ та Чернівці, а також міста Бурштин та Коломия (Івано-Франківська обл.), Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець, Червоноград і Буськ (Львівська обл.), Острог (Рівненська обл.) і Чортків (Чернівецька обл.).

Крім того, у "помаранчевій" зоні 19 районів Львівської області, три - Закарпатської, по два - Волинської, Одеської та Рівненської та по одному - Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Київ, незважаючи на зростання завантаженості ліжок понад 50% в останні дні віднесений до "жовтої" зони. У ній також такі обласні центри, як Одеса, Харків, Луцьк, Тернопіль, Рівне.

Немчінов уточнив, що такі епідемічні рівні встановлено на 14 днів.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС у четвер повідомив, що до переліку регіонів із значним поширенням COVID-19 на основі епідданих належать Київ, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. У цих регіонах було перевищено показник нових виявлених хворих, який встановлений на рівні 40 на 100 тис. населення за 14 днів.

Як повідомлялося, у "червоній" зоні заборонено роботу громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів, посадку в міжобласний транспорт (висадку дозволено). Перетин таких районів можливий лише особистим транспортом до п’яти осіб в автомобілі (не рахуючи дітей до 14 років).

У "помаранчевій" зоні діють заборони на діяльність засобів розміщення, крім готелів; розважальних закладів та ресторанів у нічний час, планові госпіталізації у лікарнях. Для ТРЦ, закладів побутового обслуговування, спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, музеїв та бібліотек норму площі на людину збільшено удвоє - до 10 м. Також удвічі стала суворішою норма перевезення громадським транспортом - до 50% кількості місць для сидіння.

У "жовтій" зоні заборонено роботу хостелів, роботу з 24:00 і до 7:00 розважальних закладів та закладів громадського харчування, а також проведення масових заходів у закладах громадського харчування у кількості понад 20 осіб.

Згідно з оновленими урядом критеріями визначення рівня епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19, якщо рівень завантаженості ліжок у медзакладах у всьому регіоні п'ять днів поспіль становитиме 50% і більше, то територія потрапляє до "помаранчевої" зони, якщо понад 75% - до "червоної".

Крім того, "червоний" рівень встановлюється, якщо за 14 днів в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше ніж 70 тисяч осіб фіксується понад 240 випадків захворювання на 100 тис. населення, або в іншій адміністративно-територіальній одиниці - понад 160 випадків на 100 тис. населення. Для Києва, наприклад, якщо взяти його населення у 3 млн осіб, це означає понад 500 хворих на добу.

"Помаранчевий" рівень встановлюється, якщо за 14 днів в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше ніж 70 тисяч осіб фіксується від 120 до 240 випадків на 100 тис. населення, а в іншій адміністративно-територіальній одиниці - від 80 до 160 випадків на 100 тис. населення.

"Жовтий" рівень відповідає від 40 до 120 випадкам на 100 тис. населення в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше ніж 70 тисяч осіб за 14 днів, а в іншій адміністративно-територіальній одиниці - від 40 до 80 випадків на 100 тис. населення.

Нарешті, "зелений" рівень епіднебезпеки встановлюється, якщо пацієнтами з COVID-19 зайнято менше ніж 50% відведених їм ліжок протягом п’яти днів поспіль і показник захворюваності за 14 днів менше базового (40 на 100 тис. населення), а кількість тестів методом ПЛР та ІФА становить не менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА