20:48 13.08.2020

Госпсуд призупинив провадження АМКУ про примусове стягнення 6,5 млрд грн з гравців тютюнового ринку

2 хв читати
Госпсуд призупинив провадження АМКУ про примусове стягнення 6,5 млрд грн з гравців тютюнового ринку

Господарський суд 13 серпня призупинив провадження Антимонопольного комітету України (АМКУ) про примусове стягнення 6,5 млрд грн з дистрибутора "Тедіс Україна" і чотирьох тютюнових виробників.

"Господарський суд розглянув клопотання АМКУ щодо арешту рахунків на суму, яка дорівнює штрафу за рішенням АМКУ. Суд відхилив їх клопотання. Ми вітаємо це рішення, оскільки арешт рахунків міг поставити під загрозу нормальне функціонування великих компаній і негативно позначитися на податкових надходженнях до держбюджету", - прокоментував рішення керівник відділу з роботи з державними органами "Бритіш Американ Тобакко Україна" Юрій Рилач агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що раніше Госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову "Бритіш Американ Тобакко Україна" щодо скасування штрафу АМКУ, компанія продовжить оскаржувати рішення у другій інстанції і не планує оплачувати штраф.

"На жаль, рішення було не на нашу користь. Ми звернулися до Апеляційного суду і зараз відкрито апеляційне провадження", - зазначив Рилач.

Також компанія не виключає подання в міжнародний арбітраж, ця опція зараз розглядається на рівні штаб-квартири в Лондоні.

"Компанія Imperial Tobacco неодноразово заявляла, що не згодна з рішенням АМКУ щодо обвинувачень у так званих антиконкурентних діях і накладенням штрафу, і буде продовжувати оскаржувати його у відповідних судових інстанціях. Тому позов АМКУ щодо арешту рахунків нами був сприйнятий як спроба тиску на операційну діяльність компанії. Щоб уникнути такого тиску і нарахування пені, ми були змушені заплатити штраф у повному обсязі після рішення суду першої інстанції не на нашу користь", - зазначила директор з корпоративних і юридичних питань Юлія Завалишина агентству.

Вона зазначила, що компанія вірить, що суд і надалі розглядатиме справу і виноситиме рішення, керуючись виключно принципами неупередженості, законності та об'єктивності.

"Ми вітаємо таке рішення суду. Голос бізнесу був почутий. Наша компанія, вже майже 10 років працює виключно в правовому полі України і з року в рік є одним із бюджетоутворюючих підприємств країни, ми і надалі будемо виступати за прозорість, стабільність і законні правила гри на тютюновому ринку, платити податки і створювати нові робочі місця", - повідомив генеральний директор "Тедіс Україна" Тарас Корніяченко в коментарі агентству.

Як повідомлялося, АМКУ наклав штраф у розмірі 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії на чотирьох виробників сигарет і дистриб'ютора "Тедіс Україна".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА