20:54 13.08.2020

У Білорусі залишаються затриманими понад 20 журналістів

1 хв читати
У Білорусі залишаються затриманими понад 20 журналістів

У Білорусі за даними на вечір четверга відомо про 68 фактів затримання журналістів, 23 - залишаються затриманими, повідомила Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

"Інформація щодо журналістів на 13 серпня, 17.40: залишаються затриманими - 23 журналісти; затримань журналістів, починаючи з 9 серпня - 68; фактів насильства проти журналістів і травмовано колег - 29", - йдеться в повідомленні асоціації.

У Білорусі затримуються як представники білоруських ЗМІ, так і журналісти іноземних держав, зокрема, Росії, України, Польщі.

У середу, 12 серпня, глава МВС Білорусі Юрій Караєв доручив підлеглим "не чіпати" журналістів на масових акціях протесту, "крім випадків, де вони стають між порушниками і силами правопорядку". За інформацією відомства, таку установку Караєв дав своїм підлеглим на робочій нараді.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту та сутички їх учасників з правоохоронними органами. Загальна кількість затриманих до ранку четверга досягла 6,7 тис. осіб.

Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА