19:35 14.08.2020

Соціологи визначили вподобання українців перед місцевими виборами-2020

2 хв читати

Всеукраїнське соціологічне дослідження, що провела у серпні 2020 року компанія “Active Group”, виявило очікувану трійку лідерів, показало втрати рейтингу у раніше популярних партій та знайшло новий політичний проєкт, що стрімко набирає прихильників.

Лідерські позиції очікувано розподілилися між партією “Слуга Народу”, що набрала 27,4% симпатій, партією колишнього президента Петра Порошенка “Європейська Солідарність” з 16,5% прихильників та “Опозиційною платформою “За життя!”, що набрала 15,9% вподобань. З невеликим відривом четверте місце займає Всеукраїнське Об’єднання “Батьківщина”, яке отримало 12% серед опитаних.

Дослідження показало, що “Радикальна партія Олега Ляшка” втратила прихильників, набравши лише 4,4% симпатій та сильно відірвалася від лідерів рейтингу. “Партія Шарія” утримує свої позиції у 3,7% прихильників. Колишні місця у Парламенті не врятували Всеукраїнське Об’єднання “Свобода”, що набрало лише 3,2% підтримки. Партія “Сила і Честь” тримає попередній рейтинг у 3%.

Несподіванкою став рейтинг у 2,6% підтримки у нового політичного проєкту “ЗА Майбутнє”. Така тенденція показує, що відносно нова партія має суттєві шанси посісти місця в районних та обласних радах.

Найменшу прихильність, незважаючи на присутність у Парламенті, набрала партія “Голос” - всього 2,4% населення.

Деякі вузькорегіональні політичні проєкти, такі як “Блок Геннадія Кернеса” (Харків), “Громадянська Сила” (Дніпро) та інші не були представлені у загальнонаціональному дослідженні. Менше з тим, 4,8% респондентів вказали відповідь “Інша партія”, що може свідчити про їхню прихильність до місцевих проєктів.

Дослідження торкнулося і оцінки роботи чинної влади та окремих її персоналій. Так, роботу президента Володимира Зеленського 45% населення оцінюють позитивно, а 46% - негативно. Міністр МВС Арсен Аваков отримав 19,7% позитивних оцінок та 62,9% негативних. Головою Офісу президента Андрієм Єрмаком незадоволені 47,5% населення. Рейтинг незадоволення роботою прем’єр-міністра Дениса Шмигаля становить 56,5%, а міністром МОЗ Максимом Степановим задоволені 30,5% українців проти 44,5% тих, хто негативно оцінює його роботу.

Дослідження проводилось з 6 по 10 серпня. Загалом опитано 2500 респондентів методом особистих інтерв’ю за стандартизованою анкетою. Опитування проводилося на всій території України за виключенням тимчасово окупованих територій. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 1,5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА