19:59 14.08.2020

Багатотисячна колона працівників Мінського тракторного заводу прибула до будинку уряду

2 хв читати
Багатотисячна колона працівників Мінського тракторного заводу прибула до будинку уряду

Декілька тисяч людей зібралися на площі Незалежності біля будинку уряду в Мінську, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Захід".

Основу становлять прибулі працівники Мінського тракторного заводу, які пройшлися колоною вулицями Мінська. Коли люди прибули на площу Червоний костел, розташований тут же, почав бити у дзвони.

Декілька тисяч людей стоять прямо біля входу до будинку уряду, скандують "Іди", "Рахуй голоси", "Живе Білорусь".

Біля будинку уряду стоїть охорона, нікого не розганяють, люди їм вітально кричать "Молодці".

У свою чергу працівники "Білоруськалій" проводять у п'ятницю мітинг біля головної будівлі підприємства, вимагають звільнення затриманих учасників акцій і перерахунку голосів на виборах президента Білорусі, які відбулися 9 серпня, повідомляє портал TUT.by.

За даними порталу, о 16:55 на майданчику біля головної будівлі "Білоруськалій" зібралися майже 1000 осіб. Пізніше їх кількість зросла в декілька разів. Люди аплодують і кричать "Живе Білорусь!", "Випускай", "Іди", "Бастуємо". До них вийшов гендиректор підприємства Іван Головатий.

За словами Головатого, за три дні затримали 31 людину з підприємства. На сьогодні 24 звільнено. Він наголосив, що нікого не було звільнено через затримання і не буде звільнено після.

Шахтарі та інші співробітники "Білоруськалій" також на зустрічі висунули вимогу визнати вибори недійсними і провести нові вибори з новим ЦВК і залученням незалежних спостерігачів.

Окрім того, учасники мітингу наполягають на збереженні зарплати людям, затриманим за участь у мирних акціях протестів і надати їм правову та медичну допомогу. Ще одна вимога - зупинити виробництво на невизначений термін до виконання вимог.

Як повідомлялося, у Білорусії з 9 серпня відбувалися акції протесту і сутички їх учасників із правоохоронними органами. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,12%.

З 9 серпня на акціях протесту було затримано майже 6,7 тис. осіб, близько 250 були госпіталізовані з різними травмами, одна людина, за офіційною інформацією, загинула.

Потім у всій країні розпочалися нові масові мирні акції, які засуджують насильство з боку правоохоронних органів. Окрім того, учасники протесту вимагають перерахунку голосів або проведення нових виборів у Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА