20:16 14.08.2020

Лукашенко радить білорусам не "висовуватися" на вулиці, а до дій силових структур у нього претензій немає

2 хв читати
Лукашенко радить білорусам не "висовуватися" на вулиці, а до дій силових структур у нього претензій немає

Президент Білорусі Олександр Лукашенко порадив білорусам у нинішній обстановці уникати появи на вулицях.

"Не висувайтеся ви зараз на вулиці! Зрозумійте, що вас і наших дітей використовують, як гарматне м'ясо!" - заявив Лукашенко на нараді з членами Ради безпеки в п'ятницю. Його слова наводить держагентство "БелТА".

Він також закликав батьків підлітків і молодих людей "подивитися, де ваші діти". "Я розумію, що деякі батьки в цьому віці - 16-17 років (добре мені все знайомо) - часом вже не керують своїми дітьми, особливо хлопчиками. Ну, так ви зверніться до нас, ми допоможемо: поговоримо, займемо цих дітей, врешті-решт. Чому ж доходить до сказу, а потім починаємо розгрібати ці питання?" - сказав Лукашенко.

При цьому він заявив, що не має претензій до дій силовиків щодо протестувальників. "Я не можу сьогодні пред'явити претензій до когось. Не можу. Тому що ви бачите, як розвивається ситуація. Єдине, попрошу і міністра, і інших: ми все-таки слов'яни, якщо вже людина впала і лежить, її не треба бити. Тобто має бути певне гальмо", - заявив президент.

За словами Лукашенка, "як людина військова, я розумію: коли ти в казармі все життя, можна сказати, військову спиш поряд". "І коли підло - це ось не по-чоловічому - заїжджають зі спини і б'ють цих хлопців - міліціонерів... І хлопець навпіл зламався, хребет поламаний, він на все життя інвалід", - продовжив він.

"Скажіть, а як матері цієї дитини? Так, погано, що синці. Але синці пройдуть, а його вже на ноги не поставиш. А переламані скільки ніг, кінцівок! Майже близько сотні людей постраждали!" - сказав Лукашенко.

"Це що, ОМОНівцям це треба чи міліції? Так вони тренувалися спокійно, в цій казармі жили. Але вони вийшли, щоб захистити їх, а вони їх у спину. З ножами, заточками, на ДАІ... Це ж спеціально! Ми ж з вами розуміємо, хто це робить", - додав він.

Президентські вибори в країні відбулися 9 серпня. Відповідно до затверджених підсумків виборів за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за Світлану Тихановську - 10,12%.

З 9 серпня в Білорусі відбуваються масові протести, які тривають досі. За офіційною інформацією, одна людина загинула, сотні постраждали. Затримано близько 7 тис. осіб. З четверга на білоруських промислових підприємствах розпочалися мирні протести.

Дії керівництва країни та силових структур викликали критику з боку офіційних осіб в ЄС і США, які не виключають введення санкцій стосовно республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА