08:30 15.08.2020

Помпео обговорить у Варшаві посилення співпраці в сфері оборони

1 хв читати
Помпео обговорить у Варшаві посилення співпраці в сфері оборони

Держсекретар США Майко Помпео відправиться з Австрії до Польщі, де у нього заплановані переговори з польським керівництвом.

У Варшаві Помпео зустрінеться з прем'єром Польщі Матеушем Моравецьким і главою МЗС Яцеком Чапутовічем. Вони обговорять двосторонні відносини, зокрема, посилення співпраці в сфері оборони.

Крім того, в столиці Польщі відбудеться зустріч держсекретаря США і президента Польщі Анджея Дуди.

Очікується, що на переговорах у Варшаві сторони обговорять угоду між США і Польщею про посилення оборони, яка, за словами помічника держсекретаря Філіпа Рікера, сприяє "ширшій трансатлантичній безпеці".

Крім того, в Польщі Помпео якраз підпише цю угоду.

Угода, зокрема, передбачає збільшення контингенту американських військових на ротаційній основі на 1 тис. Раніше глава Пентагону Марк Еспер заявив, що цей договір "посилить стримування Росії і зміцнить НАТО".

Разом із тим, держсекретар США візьме участь у пам'ятних заходах з нагоди 100-ї річниці Варшавської битви, яку ще називають "Диво на Віслі". Ця битва зіграла ключову роль в ході радянсько-польської війни в 1919-1921 роках. Цього року в Польщі проходять масштабні святкування річниці цієї битви, раніше нижня палата Національної Асамблеї Польщі навіть прийняла резолюцію в ознаменування перемоги над більшовиками, в ній особливо наголошується роль маршала Юзефа Пілсудського.

Раніше на цьому тижні Помпео в рамках свого європейського турне відвідав Чехію, Словенію та Австрію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА