19:16 15.08.2020

Протестувальники в Мінську зібралися біля держТБ, на телеканал "Білорусь 1" приїхали прес-секретар президента і спікер Верхньої палати парламенту

1 хв читати
Протестувальники в Мінську зібралися біля держТБ, на телеканал "Білорусь 1" приїхали прес-секретар президента і спікер Верхньої палати парламенту

Акції протесту відбуваються в Мінську біля будівель двох найбільших державних телеканалів - "Білорусь 1" і ОНТ, передають білоруські ЗМІ і телеграм-канали.

Судячи з поширеного в соцмережах відео, біля будівлі "Білорусь 1" зібралося близько 300 осіб, у будівлі ОНТ - кілька десятків людей. Присутні скандують "Правду", "Живе Білорусь" і тримають плакати, які засуджують насильство.

Портал TUT.BY повідомляє, що близько шостої години вечора до будівлі Белтелерадіокомпанії приїхали Наталя Кочанова (глава Ради республіки, екс-керівник адміністрації президента - ІФ) і прес-секретар президента Наталія Ейсмонт. Вони під крики людей "Правду!" і "Ганьба!" зайшли в будівлю.

Повідомляється, що зустріч зі співробітниками колективу "Білорусь 1" відбувається за зачиненими дверима. За словами співробітників компанії, зустріч скликалася терміново.

У телеграм-каналах повідомляється, що співробітники Белтелерадіокомпанії виступили із заявою про намір почати страйк з понеділка. Кількість протестувальників біля будівлі БТ вже перевищила 1 тис. людей, повідомляють очевидці.

"Щодо БТ. Вони дійсно хотіли страйкувати з понеділка. Хтось спалив чатик, де обговорювали текст заяви. Особливо активним заблокували перепустки, щоб не було активних людей на зустрічі", - розповів виданню "Наша нива" співробітник телебачення.

Раніше повідомлялося, що близько десяти співробітників Белтелерадіокомпанії і ОНТ звільнилися на знак протесту проти насильства над мирними демонстрантами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА