07:40 16.08.2020

За сприяння в контрабанді сигарет катапультою повідомлено про підозру прикордоннику Чопського прикордонного загону

2 хв читати
За сприяння в контрабанді сигарет катапультою повідомлено про підозру прикордоннику Чопського прикордонного загону

За сприяння в контрабанді сигарет катапультою і одержання неправомірної вигоди в розмірі $ 4 тис. повідомлено про підозру прикордоннику Чопського прикордонного загону, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"За даними попереднього розслідування, на початку березня 2020 підполковник звернувся до керівника одного з підрозділів Чопського прикордонного загону з пропозицією надання неправомірної вигоди в сумі $ 5 тис. За кошти він просив надавати йому і спільникам (цивільним особам) в організації і переміщенні тютюнових виробів через державний кордон за допомогою катапульти", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті ДБР у суботу ввечері.

17 липня 2020 прикордонник передав керівнику перший "транш" в розмірі $ 4 тис. і повідомив, коли буде відбуватися переміщення тютюнових виробів. Уночі 15 серпня 2020 недалеко лінії державного кордону було затримано громадянина, в автомобілі якого знаходились 28 560 пачок сигарет, а також технічне спорядження, призначене для перекидання тютюнових виробів шляхом катапультування.

"Проводяться слідчі (розшукові) дії. А саме проведено обшук за місцем проживання прикордонника і співучасників злочину. Вилучено транспортний засіб і майно, що знаходилося в ньому, а також технічні засоби для упаковки тютюнових виробів, радіокерований безпілотний літальний апарат, пристрої для керування літальним апаратом або використання катапульти, рації, прилади нічного бачення, а також інші речі, що містять докази протиправної діяльності", - розповіли в ДБР.

Зараз проводяться обшуки в осіб, пов'язаних з незаконним переміщенням тютюнових виробів і допити свідків.

"Вирішується питання про обрання військовослужбовцю запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади", - підсумували в ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА