07:45 16.08.2020

Загрози санкцій не зупинять пошук Туреччиною енергоресурсів у Східному Середземномор'ї - Ердоган

2 хв читати
Загрози санкцій не зупинять пошук Туреччиною енергоресурсів у Східному Середземномор'ї - Ердоган

Загрози санкцій, які звучать на адресу Туреччини, не зупинять проведені нею пошуки енергоресурсів у східній частині Середземного моря, заявив в суботу президент республіки Реджеп Таїп Ердоган.

"Санкції та погрози не змусять нас відступити", - сказав Ердоган під час телезвернення до нації.

Президент попередив, що в питанні пошуку родовищ у Середземному морі "наша країна повністю права. Ми будемо захищати наші інтереси, використовуючи всі наявні в нашому розпорядженні засоби".

"Наразі ми зосереджені на тотальному захисті наших прав у Східному Середземномор'ї, Лівії, Егейському морі. Ми також сконцентрували свої сили на те, щоб боротися з терористичними організаціями в Сирії і Північному Іраку", - додав Ердоган. Раніше в серпні глави МЗС країн ЄС піддали Туреччину критиці в зв'язку з бурінням на нафту і газ у водах східного Середземномор'я.

Греція вважає, що володіє ексклюзивними правами на діяльність у зонах, де веде буріння Туреччина. У відповідь в Анкарі в зв'язку з цією активністю посилаються на умови угоди, укладеної з визнаним ООН урядом національної злагоди Лівії.

На цьому тижні міністр оборони Франції Флоранс Парилі повідомила, що її країна допоможе Греції в захисті її морських прав.

"Як оголосив президент Емманюель Макрон, ми підсилюємо нашу присутність у східному Середземномор'ї. Розгортання військово-повітряних сил у регіоні і морськими навчаннями з греками ми підтверджуємо нашу відданість свободі навігації і повазі міжнародного права", - написала глава оборонного відомства в четвер у Твіттері.

Макрон, зі свого боку, повідомив про рішення тимчасово підсилити французьку військову присутність у східному Середземномор'ї в зв'язку з виниклою там напруженістю між Грецією і Туреччиною. Він оголосив про додаткове військове співробітництво з Афінами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА