08:32 16.08.2020

Посол Білорусі в Словаччині виступив на підтримку протестувальників

2 хв читати
Посол Білорусі в Словаччині виступив на підтримку протестувальників

Посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня виступив на підтримку мирних протестувальників у себе на батьківщині.

"Як і всі білоруси, я в шоці від історій про тортури і побиття громадян моєї країни. На Тут.бай на одній з фотографій місива з синців і крововиливів ми впізнали однокласника моєї дочки, який точно ніколи не значився серед баламутів", - йдеться в відеозаяві посла, яка надійшла до редакції "Наша Нива".

Лещеня зазначив, що "сотні моїх співвітчизників відчули на собі, що низка представників правоохоронних органів повною мірою відродили традиції НКВС у толерантній європейській Білорусі 21 століття".

Посол констатував, що "МЗС, представники якого захищають інтереси Білорусі за кордоном, часто прирівнюють до силових відомств". "Силовики прагнуть не допустити втручання у внутрішні справи країни ззовні", - додав він.

"Я солідарний з тими, хто вийшов на вулиці білоруських міст з мирними ходами, щоб їх голос був почутий. Як уродженець міста Жодіно я з вами, робітники БелАЗ і Ковальського заводу важких штамповок! Я щиро сподіваюся, що майбутнє моєї країни буде засновано з урахуванням позицій усіх верств суспільства і представників різних політичних сил. Білоруси вистраждали це право", - наголосив дипломат.

Лещеня є найстарішим керівником білоруської зарубіжної установи за досвідом роботи. У різні роки очолював посольства в Єгипті та Ізраїлі. У 2002-2006 роках був помічником президента із зовнішньополітичних і зовнішньоекономічних питань.

Президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Відповідно до офіційних результатів, діючий президент Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року, переміг на виборах з великим відривом від інших кандидатів. Оприлюднені результати виборів викликали масові протести, які тривають досі.

З четверга на білоруських промислових підприємствах почалися мирні протести. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, згідно з якими за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за Світлану Тихановську - 10,12%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА