11:37 16.08.2020

Цепкало в Білорусі став фігурантом кримінальної справи, оголошений у розшук – штаб

1 хв читати
Цепкало в Білорусі став фігурантом кримінальної справи, оголошений у розшук – штаб

 Проти екс-претендента на посаду президента Білорусі Валерія Цепкала в Республіці порушено кримінальну справу за отримання хабара, його оголошено в розшук.

"Дуже терміново! ГУКР КМ МВС Республіки Білорусь за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 430 КК РБ, розшукується громадянин Республіки Білорусь Цепкало Валерій Вільямович (...) Прошу на розшук злочинця орієнтувати особовий склад ОВС і додані сили", - йдеться в орієнтуванні управління карного розшуку УВС Мінського облвиконкому. Штаб передав його агентству "Інтерфакс-Захід".

Водночас, уточнили в штабі, поки що юристи Цепкала не отримали офіційного підтвердження цієї інформації, "очевидно, у зв'язку з вихідними".

У суботу стало відомо, що Цепкала оголосили в розшук на території Росії, це випливає з бази даних розшуку МВС РФ.

14 липня Центрвиборчком Білорусі не зареєстрував Цепкала кандидатом у президенти через нестачу достовірних підписів виборців (щонайменше 100 тис.) за його висунення, тоді як його ініціативна група зібрала понад 200 тис. підписів. Цепкало подав до Верховного суду скаргу на відмову в реєстрації кандидатом у президенти, той відхилив її.

24 липня Цепкало поїхав до Москви з дітьми через побоювання бути затриманим, 2 серпня стало відомо, що політик переїхав до Києва. Там 12 серпня він заявив про створення "Фронту національного порятунку Республіки Білорусь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА