18:23 16.08.2020

Білорусь у понеділок розпочинає навчання ракетних військ і артилерії біля БелАЕС на кордоні з Литвою, стягує до кордону танки і десантну бригаду

2 хв читати
Білорусь у понеділок розпочинає навчання ракетних військ і артилерії біля БелАЕС на кордоні з Литвою, стягує до кордону танки і десантну бригаду

Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил Білорусі з 17 по 20 серпня виконають завдання із заступання на бойове чергування на ділянку місцевості поблизу острівця (поблизу БелАЕС, Гродненська обл., біля кордону з Литвою - ІФ), повідомило Міноборони країни.

"Із 17 до 20 серпня відповідно до Плану підготовки Збройних Сил на військових полігонах і окремих ділянках місцевості відбудеться низка тактичних навчань із батареями реактивних дивізіонів із висуненням на ділянку місцевості поблизу Острівця, полігони "Гозький" і "Німан". Підрозділи ракетних військ і артилерії виконають завдання, заступивши на бойове чергування у призначених об'єктах", - йдеться в повідомленні Міноборони.

У повідомленні також наголошується, що "підрозділи 147, 1146 і 740 зенітних ракетних полків висунулися в зазначені райони і заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони в рамках охорони державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі".

Крім того, "в рамках батальйонного тактичного навчання особовий склад 103-ї повітряно-десантної бригади (базується у Вітебську - ІФ) висунеться на полігон "Гозький", де спільно з органами прикордонної служби опрацює питання посилення ділянок державного кордону", поінформували в Міністерстві.

Міноборони також анонсувало танкові навчання поблизу кордону з Литвою. "Також у цей період на "Обуз-Ліснівському" і "Гозькому"полігонах відбудуться планові заняття з бойової підготовки з бойовою стрільбою окремих танкових і механізованих батальйонів 6-ї і 11-ї окремих механізованих бригад", - йдеться в повідомленні.

"Наразі війська займають райони з навчання на полігонах і ділянках місцевості, завершують їх фортифікаційне обладнання і перебувають у готовності до виконання навчально-бойових завдань", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, напередодні президент Олександр Лукашенко доручив перекинути бригаду десантників з Вітебська в Гродно.

"Те, що відбувається на цих територіях (на Заході - ІФ), спокійно спостерігати за цим ми не можемо. Наших військових також непокоїть ця проблема. Тому я попрошу додатково, оскільки ситуація на західному кордоні напружена, повітряно-десантну бригаду з Вітебська перекинути в Гродно", - заявив Лукашенко в ефірі телеканалу "Білорусь 1" у суботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА