07:28 17.08.2020

Протестувальники в Брюсселі вимагали права "дихати і посміхатися"

1 хв читати
Протестувальники в Брюсселі вимагали права "дихати і посміхатися"

Кілька сотень людей зібралися в Брюсселі в неділю на "статичну маніфестацію" біля будівлі міністерства фінансів Бельгії, щоб протестувати проти введеного урядом столичного регіону обов'язкового носіння масок проти коронавірусу, повідомив телеканал RTBF.

Протестувальники вважають цю міру надмірною і невиправданою. Вони також розкритикували вимогу дотримання соціальної дистанції і експертні оцінки епідеміологічної загрози, які, на їхню думку, не є об'єктивними.

Від учасників акції дісталося і засобам масової інформації, яких маніфестанти обвинуватили в "нагнітанні страху". Протестувальники виступали з вимогою забезпечити "свободу дихати, посміхатися, жити".

Маніфестація була узгоджена з владою, за даними телеканалу, вона пройшла без інцидентів.

Використання захисних масок проти коронавірусу з 12 серпня стало обов'язковим у всіх 19 комунах Брюссельського столичного регіону за розпорядженням регіонального уряду.

Як пояснила столична влада, це рішення викликане тим, що перевищено середній щотижневий поріг 50 нових заражень COVID-19 на 100 тис. населення.

Маска, що закриває ніс і рот, тепер обов'язкова для всіх осіб старше 12 років на державних і приватних територіях, доступних публіці, в усьому Брюссельському столичному регіоні.

Виняток зроблено лише для занять спортом і виконання інтенсивної фізичної роботи в громадському місці. Особи, які не можуть використовувати маски за медичними показаннями, повинні застосовувати захисний лицьовий екран.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА