13:10 17.08.2020

СБУ провела обшуки в Закарпатській обладміністрації у справі про зловживання під час закупівлі засобів індивідуального захисту

2 хв читати
СБУ провела обшуки в Закарпатській обладміністрації у справі про зловживання під час закупівлі засобів індивідуального захисту

Співробітники Служби безпеки України задокументували багатомільйонну махінацію з державними коштами при закупівлі для медичних закладів Закарпатської області засобів індивідуального захисту в рамках протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, одному з чиновників повідомлено про підозру.

Як повідомляється на сайті спецслужби в понеділок, до схеми причетні колишні й нинішні чиновники департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації.

"Навесні цього року вони провели тендер на придбання костюмів біологічного захисту та респіраторів для лікарень регіону, задіяних у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Перемогу в торгах на 30 млн грн здобула наближена до чиновників місцева комерційна структура. Частину з цих коштів учасники угоди привласнили шляхом завищення реальної ринкової вартості поставленої продукції. Ініційована СБУ перевірка також засвідчила, що закуплені товари мають менший ступінь захисту, а їх виробник не встановлений", - ідеться в повідомленні.

За фактом розтрати бюджетних коштів розпочато провадження за ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про підозри повідомлено одному з екс-чиновників і нинішньому чиновнику департаменту охорони здоров'я Закарпатської обладміністрації, а також двом керівникам фірми-постачальника. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці.

За даними місцевих ЗМІ, в будівлі обладміністрації в понеділок уранці відбулися обшуки, було вилучено документацію, тривала перевірка робочих документів. За попередніми даними, йдеться про розтрату коштів, виділених із фонду боротьби з COVID-19, а закуплені захисні костюми були будівельними й не призначалися для медичного використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА