14:24 17.08.2020

Поліція з'ясовує обставини та винуватців підпалу автомобіля програми "Схеми" - Аваков

2 хв читати
Поліція з'ясовує обставини та винуватців підпалу автомобіля програми "Схеми" - Аваков

Поліція вживає необхідних заходів для розслідування підпалу редакційного автомобіля програми "Схеми: корупція в деталях", який стався у м. Броварах Київської області вночі в понеділок, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час наради під головуванням президента України Володимира Зеленського.

"За його словами, поліція проводить оперативно-розшукову роботу зі встановлення обставин і винних у підпалі автомобіля програми "Схеми", - повідомляє прес-служба президента.

У свою чергу голова поліції Київської області Андрій Нєбитов на сторінці у Facebook повідомив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

"Очевидно, що зловмисники та їх "куратори" мали на меті не тільки знищити позашляховик, вони прагнули більшого – викликати обурення серед журналістської спільноти і громадськості, створити уявлення незахищеності і вседозволеності", - написав Нєбитов.

Він також зазначив, що з ночі на місці злочину працює посилена слідчо-оперативна група, для розкриття підпалу залучено структурні підрозділи Головного управління Нацполіції. Також наразі триває збір фактичних даних із місця події, а також на прилеглій території.

"На жаль, сьогодні жоден правоохоронний орган у світі не може 100-відсотково гарантувати швидке розкриття злочину і затримання зловмисників "за гарячим слідом", особливо якщо злочин ретельно готували і вживали всіх можливих заходів, аби залишитися непоміченими. Але я впевнений, що поліція ні на годину не зупине проведення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, спрямованих на встановлення і затримання підозрюваних", - зазначив він.

Голова поліції області також звернувся до громадськості та журналістів із проханням надати можливість поліцейським якісно провести слідчо-оперативні дії, без цькування і безпідставних звинувачень.

"Якщо хтось володіє інформацією щодо вчиненого злочину, будь ласка, – надайте свідчення для опрацювання. Якщо хтось може краще, або знає, як потрібно робити, – запрошуємо до лав Національної поліції", - додав Нєбитов.

Як повідомлялося, вночі 17 серпня в м. Броварах Київської області невідомі підпалили редакційний автомобіль програми "Схеми", що належить водієві знімальної групи Борису Мазуру. Унаслідок пожежі автомобіль відновленню не підлягає. Також була пошкоджена машина, припаркована поряд.

Поліція розпочала розслідування у справі про навмисне знищення майна.

Головний редактор "Схем" Наталія Седлецька заявила, що пов'язує підпал із професійною діяльністю журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА