15:21 17.08.2020

Ситник переконаний, що Вовк прийде на допит до НАБУ у вівторок

2 хв читати
Ситник переконаний, що Вовк прийде на допит до НАБУ у вівторок

 У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) нагадують, що запросили голову Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка на допит на вівторок, заявляє директор НАБУ Артем Ситник.

"Наскільки я знаю, його запрошено на завтра. Прийде чи не прийде? Думаю, що прийде", - сказав Ситник на спільному брифінгу з керівником САП Назаром Холодницьким у понеділок у Києві.

Директор НАБУ вважає, що "процесуальна поведінка Вовка буде належною, особливо після того, як він ігнорував виклики, після чого його оголосили в розшук".

Раніше в понеділок Вовк повідомив, що прийшов за повісткою на допит у НАБУ в понеділок уранці, проте не знайшов там слідчого і через 40 хвилин очікування пішов. "Я, як законослухняний громадянин, прийшов на призначений час, проте не застав у НАБУ нікого, окрім журналістів, яким хтось дбайливо повідомив час мого приходу. Слідчого на місці не було. Спроби моїх адвокатів здзвонитися і з'ясувати, чому він ігнорує власний захід, не увінчалися успіхом - слідчий не брав трубки. 40 хвилин очікування. І ми пішли", - написав Вовк у Facebook.

17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри Вовку, його заступнику, п'ятьом іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку за підозрою в тому, що вони, діючи в межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, мали намір захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя та створенням штучних перешкод у їхній роботі. Крім того, зазначалося, що "триває процес вручення підозр ще чотирьом особам". Згодом їх неодноразово викликали на допити.

11 серпня НАБУ оголосило в розшук деяких підозрюваних, включно з головою ОАСК, оскільки ті не з’явилися на допит за повторним викликом. У відповідь на це Вовк заявив про тиск на судову систему та готовність прийти на допит до НАБУ в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом. Прес-служба ОАСК повідомила, що голова суду, його заступник і три судді суду, оголошені НАБУ в розшук, перебувають на робочих місцях і не отримували жодних повісток на допити у встановленому законом порядку.

12 серпня Вовк повідомив про отримання повісток на допит у НАБУ на 17-18 серпня. "Я прийду на допит. Мені приховувати нічого, я готовий!" - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА