19:06 17.08.2020

На Київщині обмежать проведення релігійних свят через коронавірус

1 хв читати
На Київщині обмежать проведення релігійних свят через коронавірус

Київська обласна державна адміністрація звернулася до представників духовенства регіону із закликом обмежити проведення релігійних заходів через погіршення епідеміологічної обстановки, повідомляє прес-служба ОДА.

"Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень", - наголосив голова ОДА Василь Володін під час онлайн-зустрічі з представниками релігійних організацій Київської області.

У КОДА зазначили, що на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю понад одну людину на 5 кв. метрів площі будівлі або території і саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра під час проведення заходу з розміщенням учасників стоячи.

Так, у зустрічі взяли участь представники Української православної церкви (ПЦУ) Римсько-католицької церкви, Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів; Української церкви християн віри євангельської.

У серпні традиційно православні християни відзначають медовий, яблучний і хлібний (горіховий) спаси, а також Преображення Господнє (19 серпня - другий спас) й Успіння Пресвятої Богородиці (28 серпня).

"Звертаємося до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства і максимально обмежити проведення масових заходів", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА