20:09 17.08.2020

Білоруські медики вимагають надати їм доступ до постраждалих у СІЗО

2 хв читати
Білоруські медики вимагають надати їм доступ до постраждалих у СІЗО

Медичні працівники Білорусі зажадали сприяння міністра охорони здоров'я Володимира Караніка і міністра внутрішніх справ Юрія Караєва в забезпеченні допуску в слідчі ізолятори тимчасового утримання для надання допомоги хворим.

"Ми, лікарі Республіки Білорусь, категорично проти насильства і порушення закону. Ми підтримуємо прагнення громадян Республіки Білорусь до мирних змін, водночас ми, піклуючись про здоров'я нації, не можемо взяти участь у масових страйках. Ми будемо надавати медичну допомогу всім, хто її потребує незалежно від того, яких політичних поглядів дотримується той чи інший громадянин", - йдеться в поширеній у понеділок заяві медиків.

Там наголошується, що згідно з Конституцією держава створює умови доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

"Разом із тим, постійно надходить інформація, що в центрах ізоляції правопорушників, слідчих ізоляторах та інших місцях, де утримуються затримані за участь в акціях протесту, перебувають громадяни, які потребують термінової і компетентної медичної допомоги, зокрема з використанням спеціального медичного обладнання, яке є тільки в закладах охорони здоров'я", - зазначили медпрацівники.

За їхніми словами, "з боку працівників даних установ та (або) осіб, які здійснювали затримання, створюються перешкоди для своєчасного звернення до компетентного медичного персоналу, а в разі якщо даний медичний персонал допущений, то він не завжди може госпіталізувати хворого".

Медики звернулися до Караніка і Караєва з вимогою організувати надання належної медичної допомоги населенню, яке перебуває в центрах ізоляції правопорушників, слідчих ізоляторах та інших місцях, де утримуються затримані за участь в акціях протесту.

Серед вимог лікарів - організація безперешкодного доступу медперсоналу з кваліфікацією лікар-хірург, лікар-травматолог, лікар-реаніматолог в центри ізоляції правопорушень, слідчі ізолятори та інші місця в яких можуть міститися затримані; забезпечення медперсоналу, який матиме дозвіл проводити огляд усіх затриманих, права самостійно і одноосібно приймати рішення про госпіталізацію; організація доступу спеціалізованих бригад лікарів, які будуть задіяні в наданні медичної допомоги затриманим особам.

"Бригади будуть сформовані безпосередньо трудовими колективами з лікарів-хірургів, травматологів і реаніматологів", - уточнюється в листі медиків.

Вони чекають на відповідь від високопоставлених чиновників до кінця дня 17 серпня 2020 року.

Лист підписаний лікарями Мінська і Мінської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА