12:17 18.08.2020

Профспілка "Енергоатому" 19 серпня планує акцію протесту в Києві

2 хв читати
Профспілка "Енергоатому" 19 серпня планує акцію протесту в Києві

Первинна профспілкова організація (ППО) ДП НАЕК "Енергоатом" планує запобіжну акцію протесту біля Міністерства енергетики та Кабінету Міністрів з метою перегляду державної політики щодо генерувальної компанії.

"Розпочати підготовку до проведення в Києві 19 серпня запобіжної акції протесту працівників компанії з пікетуванням Міністерства енергетики та Кабінету Міністрів із вимогою переглянути дискримінаційну політику щодо ДП "Енергоатом" та розробити дієві заходи з виходу з критичного фінансового стану", - йдеться в постанові профспілкового комітету ППО ДП НАЕК "Енергоатом" від 17 серпня, текст якого має "Енергореформа".

Згідно з постановою, вимоги профспілки "Енергоатому" передбачають, зокрема, перегляд розміру і термінів сплати дивідендів, повернення компанії як повноцінного гравця на ринок електроенергії, використання в повному обсязі потужностей АЕС, а також здійснення заходів, спрямованих на реалізацію закону про погашення боргів "старого" ринку електроенергії.

Профспілка також ухвалила рішення у дводенний термін звернутися до президента України Володимира Зеленського з проханням особистого втручання у вирішення критичної ситуації в компанії.

"У разі відсутності позитивних змін розпочати безстрокову акцію протесту в містах-супутниках АЕС шляхом проведення мітингів і розміщення наметових містечок", - ідеться в постанові ППО.

Як повідомлялося, держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" у січні-червні 2020 року отримало чистий збиток у розмірі 2,65 млрд грн проти 1,113 млрд грн чистого прибутку за аналогічний період минулого року.

Згідно з розпорядженням уряду №349-р від 6 травня, частина чистого прибутку "Енергоатому", що відраховується до державного бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності, визначається в розмірі 30% за умови спрямування 50% цього прибутку на виконання інвестиційної програми.

Верховна Рада у середині червня ухвалила в цілому законопроект №2386 (закон №719-ІХ) про заходи погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії, що виникла до 1 липня 2019 року, який передбачає, серед іншого, докапіталізацію НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

За даними "Енергоатома", борг "Енергоринку" перед генкомпанією до кінця 2019 року залишався на рівні близько 11,7 млрд грн, або 42% від загальної суми заборгованості.

Згідно з постановою №694 від 5 серпня 2020 року про внесення змін до положення про покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електроенергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку, НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" мають забезпечувати середньозважену ціну продажу електроенергії на всіх комерційних сегментах на рівні не нижче за ціну покриття собівартості, вирахувану за спеціальною формулою. На думку "Енергоатому", це не дасть змоги йому конкурувати на ринку з іншими гравцями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА