14:09 18.08.2020

На переговорах із делегацією Міноборони Великої Британії досягнуто домовленостей, спрямованих на зміцнення безпеки та обороноздатності України, - Таран

2 хв читати

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що всі питання й досягнуті домовленості під час офіційного візиту в Україну державного секретаря із питань оборони Великої Британії Бена Воллеса спрямовані на зміцнення безпеки й обороноздатності України, підвищення оперативних і бойових можливостей Збройних сил України.

"Сьогодні ми провели плідні та результативні переговори. Основну увагу було приділено обговоренню актуальних питань, що становлять взаємний інтерес. А саме оцінці ситуації з безпекою на сході України та в Азовсько-Чорноморському регіоні, тенденціям і перспективам її розвитку і шляхам реагування на можливі загрози. Ми також обговорили стан і перспективи імплементації завдань оборонної реформи, питання євроатлантичної інтеграції в контексті максимального використання нових інструментів оборонної та військової співпраці, які отримала Україна з придбанням статусу партнера НАТО з розширеними можливостями", - сказав він під час спільного брифінгу з Воллесом, повідомляє Міністерство оборони України у вівторок.

Також Таран зазначив, що українська та британська делегації визначили пріоритети українсько-британської військової співпраці, де ключове місце належить питанню розвитку здібностей і підвищення бойового потенціалу ВМС ЗС України за участю Великої Британії.

Крім того, міністр оборони України подякував британським партнерам за незмінну підтримку України та плідну двосторонню співпрацю.

"Хочу відзначити вагомий рівень співпраці між Україною і Великою Британією в політичній, економічній, оборонній, дипломатичній сферах. Також висловлюю вдячність нашим колегам за послідовну й непохитну позицію в підтримці суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", - зазначив Таран.

Він наголосив, що візит держсекретаря з питань оборони Великої Британії в Україну є видатною подією, яка відображає стратегічний характер відносин між країнами, масштабну оборонну співпрацю і взаємну налаштованість на забезпечення миру й безпеки в регіоні.

У свою чергу Воллес подякував українській стороні за тісну співпрацю оборонних відомств за багатьма напрямами та запевнив у незмінності позиції уряду Великої Британії щодо підтримки України в сучасних умовах.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА