14:50 18.08.2020

Уряди України та Ізраїлю закликають паломників утриматися від відвідування Умані з нагоди Рош Гашана

2 хв читати
Уряди України та Ізраїлю закликають паломників утриматися від відвідування Умані з нагоди Рош Гашана

Уряди України та Ізраїлю закликають паломників, які планують взяти участь у святкових заходах з нагоди Рош Гашана в Україні, утриматися від відвідування міста Умані (Черкаська обл.).

"За ініціативи президента України Володимира Зеленського Рош Гашана набув в Україні статусу національного свята. Водночас цього року епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі, як і в усьому світі, на жаль, не дає змогу традиційно відзначити це свято. Керуючись рекомендаціями та застереженнями Міністерств охорони здоров’я України та Ізраїлю, наполегливо закликаємо усіх паломників, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош Гашана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію", - йдеться у спільній українсько-ізраїльській урядовій заяві, розміщеній на сайті Кабінету Міністрів України.

Водночас для тих, хто все-таки вирішить відвідати Умань, в урядах наголошують, що карантин в Україні поширюється на всі публічні заходи й повинен суворо дотримуватися.

"Сподіваємося на розуміння та щиро віримо, що наступного року нам вдасться разом відсвяткувати Рош Гашана та інші свята без будь-яких обмежень", - зазначено в заяві.

Як повідомлялося, 17 серпня глава МВС України Арсен Аваков заявив, що уряд підтримав рішення про обмеження на відвідування іноземцями Умані (Черкаська обл.) на період святкування Рош Гашана цього року.

Крім того, за словами Авакова, аналогічної домовленості МВС досягло з представниками Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію.

Мер Умані Олександр Цебрій пригрозив заблокувати в'їзд для хасидів на період Рош Гашана у зв'язку з ситуацією з коронавірусом і повідомив, що поїде до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити це питання.

Раніше учасники міжвідомчої наради в Міністерстві закордонних справ України дійшли спільної думки, що прибуття до Умані десятків тисяч паломників-хасидів для святкування юдейського свята Рош Гашана в традиційному форматі в 2020 році є неможливим зважаючи на епідеміологічну ситуацію в Ізраїлі, заборону масових заходів в Україні, необхідність створення великої кількості місць для обсервації та складність контролю правоохоронцями дотримання паломниками режиму самоізоляції.

Пізніше Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю закликало Київ не дозволяти цього року паломництво хасидів в Умань на свято Рош Гашана.

У 2019 році для зустрічі 5780-го юдейського Нового року (Рош Гашана), який святкується з вечора 29 вересня по вечір 1 жовтня, до Умані прибули понад 30 тис. паломників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА