21:02 18.08.2020

У Малі заарештували президента і прем'єра

2 хв читати
У Малі заарештували президента і прем'єра

Президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта і прем'єр-міністр Бубу Сіссе заарештовані військовими заколотниками, повідомив у вівторок ввечері сайт журналу Jeune Afrique.

Видання уточнило, що цю інформацію редакції підтвердили "кілька урядових і дипломатичних джерел".

"Ібрагім Бубакар Кейта перебував у своїй резиденції Себенікоро, в Бамако, коли його заарештували військові бунтівники, близько 16:30 за місцевим часом. Він був у компанії прем'єр-міністра Бубу Сіссе і свого сина, депутата Каріма Кейта", - передає Jeune Afrique.

Незадовго до цього видання повідомило, що уряд Малі закликав до спокою і заявив про готовність до участі "в братському діалозі з метою усунення всіх непорозумінь".

"Уряд закликає до розуму і патріотичних почуттів і просить, щоб зброя замовкла", - цитував Jeune Afrique комюніке малійського прем'єр-міністра Бубу Сіссе, зазначивши, що влада нарешті, після декількох годин мовчання з моменту початку заколоту, подала голос.

Як повідомлялося, в Малі кілька годин триває бунт військовослужбовців, що почався на крупній військовій базі в Каті поблизу столиці Малі Бамако.

На вимогу заколотників президент Малі Кейта повинен був у вівторок покинути країну, якщо не хотів допустити силового вирішення, повідомляв малійський новинний портал Bamada з посиланням на військових, які підняли заколот.

В останні тижні в Малі тривали акції протесту проти Кейта і його прем'єра Сіссе. У вівторок також, за повідомленнями місцевих ЗМІ, маніфестанти почали збиратися на площі Незалежності для продовження протестів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА