12:55 11.05.2011

МЗС України засуджує події у Львові 9 травня

2 хв читати
МЗС України засуджує події у Львові 9 травня

Міністерство закордонних справ України засуджує події 9 травня у Львові та зазначає, що вони є наслідком "політичної гри" навколо історичних подій.

"На жаль, кожен рік, що віддаляє нас від тих доленосних подій, приносить дедалі більше кон'юнктурних моментів в обговорення опалених вогнем сторінок Другої світової війни. Часом вшанування загиблих та прояв поваги до ветеранів підміняється спробою зіграти в показовий патріотизм, розділити народи на більш і менш гідних нащадків переможців фашизму", - оголосив заяву МЗС України на брифінгу в середу прес-секретар міністерства Олександр Дикусаров.

У МЗС наголосили, що українські правоохоронні органи зробили все необхідне, щоб кожен міг ушанувати "трагічні сторінки минулого".

"Українська влада дала і завжди даватиме рішучу відсіч будь-яким проявам неприйнятних і загалом непритаманних українському суспільству ворожнечі та радикалізму", - йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що Україна з розумінням ставиться до особливої чутливості з боку російських партнерів до проблем екстремізму і ксенофобії.

"Український народ із болем у серці спостерігає за активізацією націоналістичних рухів у Росії... Ми готові спільно боротися із цим злом", - сказано в заяві дипломатів.

У відомстві також шкодують, що в обох країнах є політики, які "звикли заробляти політичний капітал на провокуванні напруження у двосторонніх відносинах".

"Наш спільний обов'язок зараз - не дозволити їм вийти в центр політичної арени. На жаль, реакція російської сторони на львівські події свідчить, що інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не були викинуті на звалище історії. Переконані, що Україна та Росія продемонструють усьому світові зразок толерантності та взаємоповаги у таких чутливих питаннях, як історична пам'ять і державна ідентичність", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА