19:21 19.08.2020

У Києві двох співробітників Подільської РДА затримали під час отримання хабара

2 хв читати
У Києві двох співробітників Подільської РДА затримали під час отримання хабара

У Києві правоохоронці затримали під час отримання неправомірної вигоди розміром $1,5 тис. двох чиновників Подільської райдержадміністрації: заступника начальника управління ЖКГ і головного фахівця відділу контролю за благоустроєм РДА.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, у рамках проведення досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) Кримінального кодексу України, задокументовано факт отримання неправомірної вигоди посадовцями.

"Ми встановили, що посадовці впродовж липня-серпня 2020 року вимагали й отримували неправомірну вигоду сумою $3,5 тис. і 25 тис. грн від представника комерційного підприємства, а саме - власника житлових будівель, за непритягнення його до адміністративної відповідальності та невжиття заходів реагування на факти виконання будівельних робіт без контрольних карток на порушення благоустрою", - зазначив заступник начальника слідчого управління ГУНП у м. Києві Едуард Соловйов.

Так, фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За інформацією поліції, в службових приміщеннях Подільської РДА проводяться невідкладні обшуки.

За прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на термін до 3 років.

У свою чергу прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) повідомила, що затримали заступника начальника управління ЖКГ і головного фахівця відділу контролю за благоустроєм Подільської РДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА