19:55 19.08.2020

Україна та Грузія підписали план двосторонньої співпраці між оборонними відомствами

2 хв читати
Україна та Грузія підписали план двосторонньої співпраці між оборонними відомствами

Міністр оборони Грузії Іраклі Гарібашвілі та міністр оборони України Андрій Таран у середу підписали план двосторонньої співпраці між оборонними відомствами країн, повідомляє посольство України в Грузії.

Згідно з повідомленням посольства на сторінці у Facebook, до Грузії з офіційним візитом прибула делегація Міністерства оборони України на чолі з міністром оборони Андрієм Тараном.

"Під час зустрічі міністри оборони України та Грузії обговорили безпекову ситуацію в Україні, Грузії та в Азово-Чорноморському регіоні, заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції в ЗС України та СО Грузії, розвиток співробітництва у форматі НАТО-Грузія-Україна", - зазначено в повідомленні.

Так, за результатами зустрічі міністри оборони Грузії та України підписали план двосторонньої співпраці.

У свою чергу прес-служба Міноборони України повідомила, що окрему увагу під час зустрічі міністри приділили стану та перспективам імплементації завдань оборонної реформи.

"Домовленості, яких ми досягли, сприятимуть зміцненню обороноздатності наших держав, підвищенню оперативних і бойових можливостей Збройних сил України та Сил оборони Грузії, загалом гарантуватимуть мир і благополуччя нашим народам", - зазначив Таран.

Він також наголосив, що одним із спільних викликів для України та Грузії є відновлення територіальної цілісності держав і звільнення окупованих Росією. Саме на це спрямоване стратегічне партнерство, одним із головних елементів якого є співпраця у сфері безпеки та оборони.

"Це мій перший офіційний візит на посаді міністра оборони України, і я задоволений тим, що здійснив його у дружню державу, яка твердо й послідовно підтримує всі заходи, спрямовані на відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - сказав глава Міноборони України під час спільного брифінгу з міністром оборони Грузії.

Крім того, Таран подякував грузинській стороні за всеосяжну підтримку в політичній, оборонній, дипломатичній сферах, а також за реабілітацію українських військових і членів їхніх сімей.

Зазначається, що також під час візиту українська делегація поклала вінок до меморіалу героїв, загиблих за єдність Грузії, та відвідала лінію окупації у Цхінвальському регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА