20:08 19.08.2020

Ротація глави митниці сталася через зволікання з підготовкою переходу відомства у формат єдиної юрособи

2 хв читати
Ротація глави митниці сталася через зволікання з підготовкою переходу відомства у формат єдиної юрособи

Зміна в.о. глави Державної митної служби сталася через зволікання реформування відомства, зокрема, через затримки з підготовкою переходу відомства до роботи у форматі єдиної юрособи, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр фінансів Сергій Марченко.

"Сьогодні за моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці - Андрія Павловського, який на сьогодні є заступником глави Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці має рухатися далі, вона не обмежується лише виконанням планових показників наповнення бюджету", - сказав Марченко в коментарі агентству.

Він зазначив, що з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету, наздоганяючи відставання на початку року.

"Крім того, нам вдалося вже впровадити низку важливих змін: ми підвищили якість адміністрування митних платежів до бюджету, посилили управлінську вертикаль Держмитслужби, виконали певні кадрові ротації, розпочали оснащення митних постів POS-терміналами, на базі центрального апарату почав працювати таргетинг-центр для виявлення ризикових переміщень контейнерів і транспортних засобів, удосконалили механізм захисту прав інтелектуальної власності на митниці, готуємося до запуску системи авторизованих економічних операторів (АЕО) і проекту NCTS. І це лише початок", - зазначив також міністр.

Проте митниця потребує глибоких змін, наголосив він.

"Ми не плануємо зменшувати темп і продовжуватимемо курс на впровадження найкращих європейських практик і якісні зміни в роботі митної служби: у вересні розпочнеться атестація і оцінка доброчесності митників, за результатами якої будуть нові кадрові ротації та підвищення заробітних плат митникам. Також триває активна робота з розробки та впровадження сучасних ІТ-рішень для митниці", - сказав Марченко.

Основне завдання митниці й оцінка її роботи - мінімізація корупції, скорочення впливу людського чинника, повна автоматизація її сервісів, наголосив він.

"На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань із виконанням доручень Міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій із реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо", - зазначив глава Мінфіну.

"Зокрема, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки й переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, що є ключовим напрямом реформи до кінця цього року. Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було ухвалено рішення здійснити кадрову ротацію", - пояснив міністр.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні в середу звільнив від виконання обов'язків главу Держмитниці Ігоря Муратова та призначив в.о. Андрія Павловського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА