20:38 19.08.2020

Прокуратура вимагає повернути в держвласність ділянку нафтогазового родовища на Харківщині

1 хв читати
Прокуратура вимагає повернути в держвласність ділянку нафтогазового родовища на Харківщині

Дергачівська місцева прокуратура звернулася в господарський суд Харківської області з позовом про визнання незаконним та скасування протоколу проведення аукціону, а також визнання недійсними договорів купівлі-продажу, спеціального дозволу на користування надрами та угоди про умови користування надрами земельної ділянки з запасами газу і нафти загальною вартістю понад 8 млрд грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, Антимонопольний комітет України виявив змову між підприємствами-учасниками аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами та визнав дії учасників антиконкурентними і такими, що порушують Закон України "Про захист економічної конкуренції".

"Не погодившись з вищезазначеним рішенням (АМКУ - ІФ), підприємство (переможець аукціону - ІФ) оскаржило його в порядку господарського судочинства. За результатами судового розгляду постановою Верховного Суду рішення Антимонопольного комітету України визнано законним. Це стало підставою для звернення місцевої прокуратури до суду з відповідним позовом", - йдеться в повідомленні.

В інформації зазначається, що балансові запаси земельної ділянки площею понад 2,5 тис. га становлять майже 1,5 млрд куб.м газу і понад 320 тис. тонн нафти, вартістю понад 8 млрд. грн. Аукціон з продажу спеціального дозволу на користування надрами був проведений Державною службою геології і надр України в 2016 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА